EN DIRECTE

Tota la informació del coronavirus a la demarcació de Tarragona

El Consell Comarcal del Baix Penedès aprova un pressupost de 13,6 milions d'euros pel 2020

Suposa un augment del 16% respecte al 2019
El ple del Consell Comarcal ha aprovat el pressupost pel 2020. | Cedida

El ple del Consell Comarcal del Baix Penedès ha aprovat aquest dimecres 13 de novembre el pressupost per l'any 2020, que puja fins als 13,6 milions d'euros, el que suposa un augment del 16% respecte al del 2019. En total, els comptes pressuposten 1,8 milions d'euros més, i s'han tirat endavant amb els vots a favor de PSC i PDeCAT, que conformen l'equip de govern, l'abstenció de Ciutadans, Podem, el PP i Alternativa Municipalista, i el vot en contra d'ERC.

 

Segons el president del Consell Comarcal, Joan Sans, el pressupost pel 2020 és «el més social, equilibrat i realista» tenint en compte la previsió d'ingressos. Per Sans, els comptes també són clars pel que fa a «la definició de prioritats, centrades en les actuacions d'àmbit social, l'ensenyament, el medi ambient, i el foment de l'ocupació a la comarca». Sans també ha avançat que es vol dotar la comarca «d'un pla específic de xoc per lluitar contra l'atur amb la dotació pressupostària suficient».

 

Principals ingressos i despeses

En el capítol d'ingressos, la partida més destacada és la de les transferències corrents, que correspon a la prestació de serveis transferits, bàsicament per part de la Generalitat. Aquesta puja fins als 11,2 milions d'euros. Darrere hi ha les transferències de capital, amb gairebé dos milions. Pel que fa a les despeses, les més importants són les que van a l'àrea d'ensenyament (3,9 milions), als Serveis Socials (gairebé tres milions), medi ambient (5,5 milions), joventut (190.000 euros) i ocupació (170.000 euros).

 

També hi ha una partida de més de mig milió de suport als ajuntaments de la comarca. Dins de l'àrea de medi ambient, es preveu fer una actuació a la depuradora de Cunit-Cubelles, on es va cremar un quadre elèctric, que costarà 1,9 milions. Durant la presentació del pressupost per l'any 2020, també s'ha destacat que el Consell Comarcal no té dèficit i que l'evolució del període mitjà de pagament als proveïdors s’ha reduït fins als 19,28 dies durant el segon trimestre del 2019.

Més notícies de la categoria Baix Penedès