Els gegants de l'Arboç.

L'Arboç anuncia, amb tota la «tristesa», la suspensió de la Festa Major

La decisió ha obert el debat a la xarxes socials

Han hagut de passar 67 anys perquè l'Arboç hagi hagut d'anunciar de nou la suspensió de la seva Festa Major. L'última vegada havia estat el 1953, amb motiu d'una epidèmia del tifus que va afectar la vila, i aquest 2020 ha estat el coronavirus el que ho ha fet impossible. L'Ajuntament arbocenc ha confirmat que enguany no se celebrarà la Festa Major dedicada a Sant Julià, patró de la vila, ni cap dels actes oficials.

L'Ajuntament no pot garantir la «seguretat»

L'alcalde del municipi, Joan Sans, ha apuntat que la decisió s'ha retardat al màxim «amb l'esperança que l'evolució de la pandèmia permetés la celebració amb seguretat» de la festa o de part dels seus actes, Segons Sans, l'evolució actual fa difícil «garantir la seguretat del públic assistent en cas d'aglomeracions», raó per la qual s'ha hagut de prendre aquesta decisió. El consistori ja treballa per la Festa Major del 2021.

 

Debat a les xarxes socials

L'anunci de l'Ajuntament ha obert el debat a les xarxes socials, entre els que donen suport a la seva decisió i els que creuen que es podrien mantenir alguns actes adaptant-los a les actuals mesures de seguretat. La decisió del consistori arbocenc va en la línia de la que han pres els ajuntaments de Calafell o Cunit, cancel·lant les seves festes. Per contra, altres com el del Vendrell faran alguns actes

La Festa Major de l'Arboç va ser declarada d'interès patrimonial nacional i cada any rep milers de visitants. Els cinc elements patrimonials d'interès nacional que té són el Ball de Bastons, els Gegants, l'Exhibició Castellera, el Ball de Diables i la Carretillada. La festa està dedicada al patró Sant Julià i als màrtirs copatrons, els sants Justí i Fortunat i les santes Càndida i Victòria.