Jaume Vallès dimiteix com a president d'ERC del Vendrell i carrega contra la direcció nacional

Critica les ingerències de la direcció en les negociacions per fer una coalició preelectoral

El que era president de la secció local d'ERC del Vendrell, Jaume Vallès, ha anunciat en una carta que va dimitir del seu càrrec el passat 27 de febrer. Segons Vallès, la decisió la va prendre per «discrepàncies importants amb la direcció del partit», en un moment en el qual la secció local està immersa en negociacions amb Som Poble per formar una candidatura conjunta. Vallès ha afegit que s'ha donat de baixa de la formació i ha dissolt l'executiva local. Amb ell també han plegat alguns càrrecs més.

Una gestora es farà càrrec de la secció local d'ERC del Vendrell fins que s'esculli la nova executiva. En una carta enviada a la militància, el fins ara president d'ERC al Vendrell ha lamentat les ingerències de la direcció nacional en la negociació per fer un acord amb Som Poble, apuntant que hi havia «directrius de partit que pesaven més que les necessitats de la vila». També critica «l'arrogància i falta de tacte» amb la qual es van marcar aquestes directrius.

Manca de suport de part de la secció local

La decisió també l'ha pres, segons apunta Vallès a la carta, perquè no es va sentir recolzat per alguns dels seus companys de la secció local, focalitzant les queixes en l'actual regidora i candidata el 26 de maig, Eva Mata, i en Lluís Navarrete, el president comarcal d'ERC. El fins ara president local d'ERC afegeix que ha enviat aquesta carta perquè la seva intenció era fer una xerrada al local d'ERC del Vendrell per explicar els motius de la seva dimissió, però que la direcció del partit «ha avortat aquesta possibilitat amb l'argument que 'ara no toca'».

Segons fonts d'ERC, tot i la dimissió de Vallès, les negociacions amb Som Poble per poder fer una candidatura conjunta segueixen obertes i no es descarta que es pugui arribar a un acord. Esquerra Republicana del Vendrell va aconseguir dos regidors el 2015, els mateixos que Som Poble, i entre els dos partits van obtenir  prop de 2.750 vots, una xifra que, en cas de repetir-se, els podria acostar als cinc regidors.

També et pot interessar:


Comentaris