ÚLTIMA HORA

Els ERTO deixen sense feina ja a 48.352 persones a la demarcació de Tarragona

Cs de Bellvei vol que s'elabori un cens d'habitatges ocupats al municipi

El partit veu un increment de les ocupacions els últims anys
Una imatge del poble de Bellvei. | BaixPenedèsDiari.cat

 

El grup municipal de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Bellvei ha presentat una moció pel ple d'aquest mes d'octubre en la qual es demana emprendre un pla d'acció municipal contra «l'ocupació il·legal» d'habitatges al municipi. Segons el seu portaveu, Enrique Chicano, el municipi està patint «un augment dels delictes contra el patrimoni i el deteriorament de la convivència veïnal» a causa d'aquestes ocupacions.

 

D'aquesta manera, Cs insta a impulsar un Pla de Protecció de la Convivència i la Seguretat Veïnal, que contemplaria la creació «d'una Oficina de Defensa dels Drets dels Veïns Afectats, l'elaboració d'un cens d'habitatges ocupats i instar al Departament d'Interior de la Generalitat un augment de la presència policial i de les hores de patrullatge». També es demana que els grans tenidors que tinguin constància d'ocupacions als seus habitatges, prenguin mesures legals per denunciar-les amb celeritat.

 

Pel que fa al cens d'habitatges ocupats, la moció de Ciutadans estipula que es comenci a elaborar en un termini màxim de tres mesos. En aquest cens hauria de constar, segons s'apunta al redactat, quina tipologia d'ocupació hi ha a cada habitatge, «diferenciant les ocupacions mafioses de les de persones que ho fan per raons de necessitat»

 

Ofensiva contra les ocupacions conflictives a Calafell

La moció de Cs de Bellvei es debatrà el mateix mes que un altre municipi del Baix Penedès, en aquest cas Calafell, ha iniciat una ofensiva contra les ocupacions conflictives. Tècnics municipals han començat a tallar les connexions il·legals a la xarxa d'aigua en aquells habitatges on s'ha constatat que hi ha ocupacions conflictives. En total, el consistori preveu actuar en uns 300 habitatges del municipi, la major part dels quals es troben en urbanitzacions com Segur de Calafell. La intervenció s'ha començat a fer aquest dimecres 9 d'octubre, i l'Ajuntament preveu que s'allargui en el temps per la quantitat d'habitatges que afecta.

Més notícies de la categoria Baix Penedès