GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Cunit i Calafell, separats per un carrer però amb dues realitats ben diferents

Cunit és l'únic municipi del Baix Penedès que segueix a la fase zero
Calafell i Cunit es troben en diferents etapes del desconfinament. | ACN
 

És difícil que els habitants de Cunit no se sentin discriminats aquest dilluns 11 de maig. Aquest és l'únic municipi del Baix Penedès que no ha passat a la fase 1 del desconfinament, pel fet de formar part a la regió sanitària del Garraf i l'Alt Penedès. Una circumstància que ha provocat que Calafell i Cunit, dues poblacions que tenen una continuïtat a la trama urbana, es trobin en dues realitats ben diferents.

 

Així, els ciutadans de Calafell ja poden prendre un cafè a la terrassa d'un bar del nucli de Segur, mentre que a pocs metres més enllà, ja a Cunit, això encara està prohibit. El mateix passa amb els comerços, que a Cunit encara han d'atendre amb cita prèvia. El més curiós, però, és que els calafellencs ja es poden desplaçar amb llibertat dins de la seva regió, és a dir que poden arribar fins a Cambrils, si volen, però en canvi no poden anar a Cunit. Alhora, els cunitencs han de seguir confinats al seu municipi.

 

«En terra de ningú»

«Som part del Baix Penedès, però estem en terra de ningú» ha lamentat Rosa Maria Coromines, veïna cunitenca del carrer limítrof entre els dos municipis. Coromines considera que la situació «sembla una presa de pèl». Mentrestant, a Calafell ja s'han començat a omplir les taules de les terrasses dels bars i les botigues ja han començat a obrir, cosa que ha fet tornar part de la vida que es va aturar a principis del mes de març.

 

El partit Junts per Catalunya, ja ha avançat que presentarà una moció als diferents ajuntaments del Garraf i el Penedès demanant que aquesta regió tingui un tracte diferenciat de l'àmbit metropolità sud. El responsable de la formació al territori, Jaume Casañas, ha demanat que el Govern de la Generalitat de Catalunya i el Departament de Salut «respectin aquesta especificitat territorial», denunciant «la injustícia de posar en el mateix sac territoris amb realitats tan diverses».