Imatge d'arxiu de l'estació de Segur de Calafell.

Cunit i Calafell reclamen que els bitllets de tren s'integrin a l'ATM de Tarragona

Denuncien que les T-10 són més cares que si s'agafen al Vendrell o l'Arboç

Els ajuntaments de Calafell i Cunit han mostrat el seu malestar per la situació de discriminació que consideren que pateixen respecte al servei de Rodalies Renfe de Tarragona. La integració tarifària del servei de rodalies a Tarragona va començar el 2014, però al Baix Penedès només es va incorporar la línia R4, que passa pel Vendrell i l'Arboç. L'R2-sud que passa per Calafell, Segur i Cunit en va quedar fora. 

Això va comportar que no hi hagi cap tren directe, per exemple, entre Calafell o Cunit i Tarragona o Reus, ja que els usuaris han de fer transbord a Sant Vicenç de Calders. Però a més a més, també comporta un greuge econòmic, ja que no es poden comprar els abonaments de Rodalies Tarragona. Per això, per anar cap a la zona de Tarragona han de fer abonaments de dues zones de l'AMT de Barcelona, i el preu es dispara, segons asseguren des de l'Ajuntament de Cunit

Abonaments un 37% més cars

Com a exemple, remarquen que les T-10 per anar de Calafell, Segur o Cunit fins a Reus costen 33,50 euros, mentre que les T-10 integrades que es poden agafar des del Vendrell o l'Arboç fins a Reus costen 24,25 euros, un 37% menys. El mateix passa amb altres abonaments. «De la mateixa manera, les bonificacions per estudiants de la URV només es poden fer servir per al bus, no pels trens», lamenta Jaume Casañas, primer tinent d'alcaldia de Cunit.

Un altre maldecap és que no hi ha bitllets individuals que permetin anar fins a Tarragona o Reus, cal comprar-ne un primer fins a Sant Vicenç de Calders i, després, un altre fins a Tarragona o Reus. L'Ajuntament de Calafell també se suma a aquesta reclamació. Ramon Ferré, alcalde del municipi, apunta que aquest va ser un dels temes que es va tractar a l'última reunió del Pacte del Penedès Marítim. Els dos municipis de la costa del Baix Penedès no entenen per què se'ls deixa fora de l'ATM de Tarragona.