Cunit posa fi a l'estada irregular i continuada de caravanes

L'Ajuntament vol oferir una alternativa en un espai municipal «adient i regular»
Imatge del terreny de Cunit que, estiu rere estiu, s'omplia d'autocaravanes | Ajuntament de Cunit

 

 

L’Ajuntament de Cunit ha posat fi a l’estada irregular d’autocaravanes en un terreny privat situat a primera línia de mar. Tal com han explicat des del consistori, en els últims anys, en aquest solar «s’hi instal·laven caravanes de forma il·legal».

 

Tot i que l’estacionament, en si mateix, no està prohibit, sí que ho està acampar en zones que no tenen senyalització expressa per a fer-ho, ni les condicions oportunes, com era el cas. Segons l’Ajuntament, en aquest terreny «s’hi havien arribat a instal·lar, a la vegada, més de 80 vehicles d’aquesta mena».

 

 

 

Un espai «adient i regular», l'objectiu del consistori

Amb tot això, l’equip de govern del municipi entén que l’ús de l’autocaravana «és una forma de viatjar i una opció de fer turisme i és per això que es vol oferir una alternativa en un espai municipal adient i regular».

 

Per tal d’assolir aquest objectiu, el consistori ja ha arribat a un acord amb el propietari del terreny on s’instal·laven les caravanes, a través del qual l’amo cedirà el solar temporalment a l’Ajuntament, que serà l’encarregat de mantenir-lo.

 

El solar, tancat a les autocaravanes

Per tot això, el consistori cunitenc ja es va encarregar de tancar el recinte abans de l’inici de la Festa Major i de la celebració de diverses activitats a la mateixa zona, com ara el Diabletronik, el correfoc i el castell de focs del passat dissabte.

 

Tal com s’ha indicat des de l’Ajuntament, «s’està acabant de treballar en l’alternativa a oferir».