Cunit desencalla el projecte per recrear un búnquer de la Guerra Civil

Els treballs començaran abans d'acabar aquest any 2019
Imatge de com serà la recreació del búnquer de Cunit. | Ajuntament de Cunit
 

L'Ajuntament de Cunit ha desencallat el projecte per recrear un búnquer de la Guerra Civil a la façana marítima del municipi. El projecte es va anunciar el novembre de l'any passat, amb l'objectiu que fos una realitat la passada primavera, però recentment s'ha hagut de modificar. El passat 1 d'octubre, la Junta de Govern Local va aprovar inicialment el projecte bàsic i executiu, amb el qual els pròxims dies començarà el concurs públic.

El projecte té un cost de 65.500 euros i està impulsat per la Universitat de Barcelona, en el marc de la ruta de defensa de costes del Penedès. El regidor de Patrimoni de Cunit, Jaume Casañas, explica que aquesta és una iniciativa important «perquè no hi ha refugis que es puguin visitar», i la recreació «suposarà un bon complement al patrimoni original». Està previst que a l'interior hi hagi un vídeo explicatiu sobre aquesta mena de construccions, així com maniquins que representin soldats.

 

Recreació del búnquer original de Cunit

La intenció és recrear el búnquer que hi havia a la costa de Cunit, del qual ara només en queden unes restes. La recreació se situarà al davant de l'Oficina de Turisme, a tocar del Passeig Marítim. Després dels retards que hi ha hagut, el consistori espera que els treballs de construcció comencin abans d'acabar aquest 2019 i el búnquer sigui una realitat l'estiu del 2020.

La ruta de defensa de costes del Penedès inclou els dos búnquers que hi ha al Vendrell —al Francàs i a les Madrigueres—, les restes de Cunit, i els que hi ha a Cubelles, Vilanova i la Geltrú i Sitges. Eren búnquers que es van començar a construir a finals del 1936, per fer front als atacs per mar de les forces nacionals que venien de l'illa de Mallorca, a la Guerra Civil espanyola. El realitzador calafellenc Laureano Clavero està preparant un documental sobre les defenses costaneres del Baix Penedès i el Garraf.

"El jutge considera injustificat l'anul·lament de centenars de multes de zona blava a Calafell" "El ple de Calafell fa un minut de silenci per condemnar «la violència a les ciutats catalanes»"