Una professora i diversos alumnes amb mascareta en una aula d'institut

El curs de la Covid: Ja són més de 600 els escolars confinats al Baix Penedès

L'Arboç, Cunit, el Vendrell i Calafell són els municipis que concentren tota l'afectació

La situació a les diferents escoles en aquest curs 2020-2021 marcat pel coronavirus és un fidel reflex del context epidemiològic de cada municipi o territori. Així, la forta crescuda que ha tingut la pandèmia durant el mes d'octubre també s'ha vist reproduïda en l'àmbit escolar.

Al Baix Penedès, a finals del mes de setembre només hi havia quatre grups confinats, amb un total de 101 alumnes tancats a casa, unes xifres que s'han multiplicat de forma exponencial aquest octubre. A punt d'acabar el segons mes de curs, el total de grups escolars que ara mateix estan confinats a la comarca són 29, que sumen prop de 650 alumnes que s'han d'estar a casa. 

L'Arboç i Cunit, els municipis més afectats

Són quatre els municipis del Baix Penedès que concentren aquesta afectació, l'Arboç, Cunit, el Vendrell i Calafell. L'Arboç és el municipi que té més grups escolars (deu) i més alumnes (221) confinats. Es reparteixen entre l'escola Sant Julià, on hi ha hagut setze positius els últims deu dies que han obligat a confinat 133 alumnes, l'Institut de l'Arboç (63 confinats per onze positius) i l'escola l'Arboç (amb un sol grup confinat). 

Aquestes xifres no són casualitat en un municipi que presenta el segon risc de brot més elevat de la comarca (3.628 punts), amb 80 positius detectats en els últims set dies. Només Masllorenç té un risc més alt. El segon municipi amb més grups escolars tancats (8) és Cunit, repartits en quatre centres diferents, l'escola Els Cossetans (4), l'escola Solcunit (2), l'escola Pompeu Fabra (1) i l'Institut Ernest Lluch (1). En total són 150 els alumnes confinats.

El Vendrell i Calafell

Els altres dos municipis que tenen grups escolars confinats són els dos amb més població del Baix Penedès, el Vendrell i Calafell. A la capital de la comarca hi ha set grups i 181 alumnes confinats, repartits entre l'Institut Baix Penedès (3), l'Institut Andreu Nin (3) i l'escola Sagrat Cor (1). A Calafell hi ha dos grups confinats a l'Institut Camí de Mar i dos més a l'escola Mossèn Cinto Verdaguer, amb 93 alumnes tancats a casa en total.

En els últims dies també s'han desconfinat diversos grups, en centres com l'escola Els Quatre Vents de Banyeres del Penedès, l'escola Àngels Garriga del Vendrell o l'Institut de l'Arboç.


Comentaris