Demanen prohibir la caça al municipi de Banyeres

Asseguren que hi ha un problema de seguretat els caps de setmana
Imatge dels entorns de Banyeres. | BP Diari
 

Una plataforma ciutadana ha començat una campanya per prohibir la caça a tot el municipi de Banyeres del Penedès. Aquesta plataforma, impulsada per diferents veïns del municipi, assegura que existeix una «manca de seguretat» especialment durant els caps de setmana, «per culpa de la presència de caçadors». En un comunicat enviat als mitjans, des de la plataforma afirmen que, des de fa un temps, «no es pot passejar ni sortir amb els infants o els gossos».

 

La plataforma detalla que a Banyeres del Penedès «només hi ha, aproximadament, una desena de caçadors», afegint que la resta «vénen de fora». «No pot ser que deu persones atemoreixin a 3.000 banyerencs i banyerenques», lamenten. Davant aquesta situació, ja han començat a penjar cartells amb el símbol de 'prohibida la caça', i han impulsat un manifest en el qual demanen que tothom «pugui gaudir de la natura que envolta el municipi».

 

Recollida de signatures

Els veïns avancen que començaran una recollida de signatures per tal de demanar als polítics municipals la fi de la caça a Banyeres del Penedès. En el manifest que han elaborat, els veïns reclamen el dret a poder gaudir de l'entorn «d'ecosistemes naturals, tant agrícoles com forestals i de ribera», que té el municipi, una cosa que asseguren que és difícil de fer «quan sents els trets per tot arreu i hi ha gossos descontrolats acostant-se».

 

També creuen que la caça és «una pràctica que ja no té raó de ser en ple segle XXI», ja que «els ecosistemes tenen els seus propis sistemes naturals d'autoregulació», i troben «inacceptable avui dia matar per diversió». Per tot això demanen la prohibició d'una pràctica que veuen incompatible «amb un nou model social que demanda poder sortir a gaudir de l'entorn sense pors ni perills». Fa unes setmanes, abans de Nadal, diversos veïns de Llorenç es van manifestar també per prohibir la caça al municipi.