Terrenys on s'ha de fer el Logis Penedès.

Divisió absoluta entre partits i dins el Govern de la Generalitat pel Logis Penedès

Mentre Junts per Catalunya defensa el seu encaix al territori, des d'ERC rebutgen la via logística

Tota la unanimitat mostrada pels partits polítics al Parlament a l'hora de reconèixer que calen solucions urgents per revertir la crítica situació en què es troba el Baix Penedès, es trenca quan es comencen a parlar d'alguns projectes concrets. I un d'ells, especialment, genera una divisió absoluta entre els partits i dins del mateix Govern de la Generalitat, el del Logis Penedès.

Si dins de la mateixa comarca el projecte d'aquest centre logístic ha estat motiu de friccions des de fa anys, la situació no és diferent de l'àmbit nacional. Al ple del Parlament d'aquest dijous 5 de novembre es van poder constatar les visions contraposades que tenen els diferents partits. Mentre Junts per Catalunya, el PSC o el PP estan a favor del projecte, des d'ERC o la CUP es rebutja frontalment.

Desunió al Govern

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Així doncs, els dos socis de govern a la Generalitat mostren una clara divergència en aquest tema. Els republicans es mostren, en aquest moment, més clars que mai en el rebuig al centre logístic, tot i que en altres èpoques han estat menys contundents. Al Parlament, la republicana Lluïsa Llop va afirmar que la comarca «no vol polígons buits d'ocupació», sinó que es decanta per aprofitar «les potencialitats com a regió agroalimentària», el projecte alternatiu que va presentar la plataforma No Fem el CIM.

El discurs de Llop coincideix amb el que van fer des d'ERC del Baix Penedès aquesta setmana, quan van reiterar l'aposta per impulsar una «Idiada 2» als terrenys del Logis en substitució del centre logístic. Per contra, des de Junts per Catalunya defensen l'encaix del Logis amb l'entorn agrícola del Penedès. El diputat Eusebi Campdepedrós creu que el territori té un «paisatge d'indústria agrícola perfectament compatible amb activitats logístiques», en una comarca que pot ser un «nucli de dessaturació de les àrees metropolitanes».

Des del Consell Comarcal asseguren que el Logis «tira endavant»

També des del Consell Comarcal del Baix Penedès —governat per PSC i Junts— donen suport al projecte logístic. Jaume Casañas, de Junts, avisa que cal evitar «que tot ens passi de llarg i al final ens quedem sense oportunitats a la comarca», mentre que el socialista Joan Sans recorda que «hi ha un acord del Parlament per desenvolupar el projecte, en el qual també s'hi va sumar ERC». Sans afegeix que, pel que se sap de la Generalitat, el projecte «tira endavant».