GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Eleccions municipals a l'Arboç: tots contra Joan Sans

El candidat del PSC buscarà revalidar la majoria absoluta | Junts, la CUP Clam, i Cs, les altres candidatures

 

Propaganda electoral al carrer Major de l'Arboç. | BP Diari

 

L’Ajuntament de l’Arboç és un cas poc freqüent al Baix Penedès. Que un partit, en aquest cas el PSC, governi amb majoria absoluta és una cosa cada cop més difícil de trobar. Joan Sans va aconseguir el 2015 aglutinar el vot del 50% dels votants, tota una fita que li va proporcionar vuit regidors dels tretze que hi ha al consistori. Així va poder prescindir del PP, amb qui havia governat durant part de l’anterior mandat. Els populars, per cert, es van quedar sense representació.

 

  • No et perdis l'actualitat i els resultats de les eleccions municipals al Baix Penedès. T'arribarà GRATIS al mòbil abans que a ningú: clica aquí!

 

En aquest context, el PSC ha pogut governar de manera força plàcida, amb una oposició formada per CiU (2), la CUP (2) i ERC (1) que han mirat d’unir forces per desgastar el govern, sense massa èxit. Els més combatius han estat els cupaires, que han carregat contra el PSC per aspectes com la pròrroga de la concessió de l’aigua per vuit anys més. Però amb una clara majoria al ple, el PSC no ha tingut una verdadera oposició, i els assumptes més complicats que ha hagut d’afrontar Sans han vingut per altres bandes, com l’enfrontament amb un agent de la policia local que fins i tot va suposar la sorprenent detenció del batlle durant unes hores.

 

En un escenari actual on els socialistes tenen el vent de cua, el que sembla que està més en joc a l’Arboç el 26-M no és tant la victòria als comicis com si Joan Sans podrà revalidar la majoria absoluta o no. A continuació repassem algunes propostes de cadascun dels cinc partits que concorren a les eleccions municipals, on aquest any debuta Ciutadans, en lloc d’un PP que ha desaparegut del l'escenari polític. Entre els temes destacats, n’hi ha que formen part de pràcticament tots els programes, com ara l’ampliació de l’horari del CAP, el foment de l’accés als habitatges pels joves, crear espais de lleure per als animals o dotar de més recursos l’escola Sant Julià.

 

L'alcalde de l'Arboç, Joan Sans. | ACN

 

PSC de l’Arboç, buscant el tercer mandat seguit

Després de vuit anys governant, els socialistes tornen a apostar per la figura de Joan Sans per revalidar la majoria absoluta. Entre les propostes que presenten al programa, destaca la reforma integral de la rambla Gener o la conversió del carrer de l’Hospital en illa de vianants. També es comprometen a ampliar la residència d’avis i a instal·lar punts de recàrrega del vehicle elèctric. Les lluites per tenir més freqüències de trens i per desviar l’N-340, es mantenen.

 

Olga Navarro. | Cedida

 

Junts per l’Arboç, Olga Navarro agafa el timó

Junts per l’Arboç estrena cap de llista amb Olga Navarro, la jove arbocenca que el 2015 va anar al número dos de les llistes. El programa de la formació posa èmfasi en l’obertura de Can Freixas, com a centre cívic per a les entitats, on fer-hi actes culturals i que esdevingui un espai per a joves. El partit també vol crear una xarxa de wi-fi a les places i carrers del municipi, fer un rocòdrom a la zona esportiva, i la que és la seva proposta estrella, construir una nova escola al municipi.

 

Membres de la llista de la CUP de l'Arboç. | Facebook

 

Maria Mestre, la candidata de la CUP

La CUP-Alternativa Municipal també ha renovat els primers llocs de la llista. La candidata a l’alcaldia és Maria Mestre, que prové de l’àmbit del cooperativisme i el medi ambient. El partit manté la seva aposta per remunicipalitzar els serveis bàsics de l’Ajuntament i ja ha avançat que, si governa, impulsarà una auditoria econòmica del consistori. Els cupaires també proposen una pla de dinamització del comerç de proximitat i impulsar uns horts socials i ecològics. En l’àmbit econòmic, es manifesten obertament contra el Logis, decantant-se per fer una Regió Agroalimentària al seu lloc.

 

La llista del CLAM de l'Arboç. | Cedida

 

ERC es reconverteix en CLAM

Montserrat Ventura és una altra de les cares noves d’aquests comicis. La candidata de Canviem l’Arboç (CLAM) agafa el relleu de l’històric Carles Ribé, que va ser alcalde del municipi amb ERC, just abans de l’era Sans. CLAM es presenta amb propostes per millorar la transparència de l’Ajuntament. En aquest sentit, aposten per retransmetre els plens per ràdio i donar tota la informació als ciutadans relativa als contractes del consistori. Altres prioritats són treballar per un municipi cohesionat, on tots els ciutadans tinguin les mateixes oportunitats, i impulsar polítiques actives d’ocupació. També volen una vila més cívica i neta.

 

Carlos Arija, candidat de Cs l'Arboç. | Facebook Cs l'Arboç

 

Cs s’estrena amb Carlos Arija

Després que el PP quedés sense representació el 2015, aquest any s’estrena a l’Arboç la llista de Ciutadans, encapçalada per Carlos Arija. Els taronges tenen com a propostes principals reforçar la presència de policia a les entrades i sortides de les escoles, fer una ‘tarifa plana’ a la zona blava per a residents, i millorar la il·luminació en alguns carrers. També volen adaptar tots els passos de vianants per a minusvàlids i posar un sistema de vigilància a les zones més conflictives del municipi.