Embolic amb el pagament a treballadors al ple de l'Ajuntament del Vendrell

L'oposició rebutja una modificació de crèdit per pagar gratificacions als coordinadors d'àrea

L'Ajuntament del Vendrell s'ha embolicat de valent amb el pagament a treballadors del consistori que s'havia d'aprovar al ple d'aquest passat dimarts 30 d'abril. El govern local va portar a votació una modificació de crèdit de 135.000 euros a dins del capítol primer, el del personal de la casa. Tot i que el dia abans, l'alcalde, Martí Carnicer, havia tret ferro a aquesta modificació, apuntant que era un tràmit per resoldre un mal repartiment en l'elaboració del pressupost, a l'hora de la veritat, l'oposició va acabar tombant el punt.

La modificació de crèdit es feia per pagar uns incentius a tres figures que s'havien creat a principis de mandat, la dels coordinadors d'àrea. El govern havia pactat unes gratificacions per objectius o productivitat, que aquests treballadors havien de cobrar al final del mandat, sempre que haguessin complert aquests objectius. Sembla que així ha estat, però quan es va elaborar el pressupost d'aquest 2019, aprovat definitivament el passat mes de març, aquests diners no es van reflectir als comptes.

L'oposició rebutja la modificació

La regidora de Personal, Camil·la Barnadas, va apuntar al ple que havia estat «un error de confecció al pressupost», que ara es volia esmenar amb la modificació de crèdit. Però l'oposició en bloc ho va desestimar per diferents motius, entre els quals hi havia el rebuig al fet que es faci aquest pagament a només tres treballadors, el deute que el consistori té pendent amb el personal o la gestió de la relació de llocs de treball (RLT).

Per tot plegat, la modificació de crèdit va quedar desestimada, i l'Ajuntament no podrà pagar aquestes gratificacions als coordinadors d'àrea, obrint el dubte de què pot succeir a partir d'ara. El ple de dimarts també va servir perquè el govern presentés la liquidació del pressupost del 2018, fent un repàs a la trajectòria econòmica del consistori durant aquest mandat. En aquest punt, Carnicer va destacar la millora de la situació financera del consistori en apartats com el pagament a proveïdors, que ha passat de 188 dies el 2013 a 35 dies l'any passat, o el deute financer, que el 2018 es va situar per sota del 110% per primer cop des del 2008. 

Altres notícies relacionades: