Sandra Fabré, de Helpers, mostra fotos del pis, abans i després de la reforma.

Un rentat de cara pels pisos vells de segona mà

L’empresa Helpers del Vendrell arregla pisos vells que estan en venda

Meritxell Jassé, Sandra Fabré i Beatriz Garrido són les tres integrants de l’empresa Helpers, un projecte innovador a Catalunya que ajuda a posar al dia els pisos vells de segona mà que estan a la venda. Helpers neix per ajudar a les immobiliàries a vendre pisos que no estan en la millor situació. Fan una restauració per avançat i no cobren el seu treball fins que s’aconsegueix vendre el pis.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

«La idea ens van sortir fent xerrades amb amics i familiars, parlant de l'habitatge, la crisi immobiliària i la situació en què es troben molts dels pisos de la zona», explica Sandra Fabré. Després van estar dos anys perfeccionant-la, assistint a cursos, informant-se de productes bancaris i contactant amb molta gent, fins que fa uns mesos van llençar la seva aposta. «Ens vam acabar de decidir quan vam presentar el producte a cinc o sis immobiliàries i vam veure que ho rebien molt bé», afegeix Fabré.

«Més de 100 visites i no veníem el pis»

De la mà de les Finques Giró han reformat el primer habitatge, un pis del carrer de les Roquetes del Vendrell, que la immobiliària feia anys que volia vendre i no se’n sortia. Jordi Roncero, API d’aquesta immobiliària,  apunta que s’havien fet «més de 100 visites al pis, que tenia un preu de 75.000 euros» però ningú el volia comprar. Era un pis força vell.

Helpers ha dedicat un mes a arreglar-lo, i aquest passat divendres 11 de gener n’han fet la presentació, ja renovat, a tots els clients, amb un ‘Open House’ i el que es coneix com a ‘Home Staging’, la decoració del pis perquè els clients vegin com quedaria amb els mobles. Aquesta decoració ha anat a càrrec de Fiona Dorado.

Les tres integrants de Helpers, junt amb els responsables de Finques Giró i de Fiona Home Staging.
Les tres integrants de Helpers, junt amb els responsables de Finques Giró i de Fiona Home Staging. | BPDiari

 

Una empresa pionera

Sandra Fabré certifica que no coneixen cap empresa a Catalunya que faci una tasca similar. «No som una empresa de reformes, el que fem és ajudar a vendre el pis a la immobiliària, per això els preus dels pisos ja restaurats han de seguir estant a preu de mercat», afirma. Quan es ven l’habitatge, Helpers cobra els treballs fets i un percentatge de la venda que ja s’ha pactat abans.

Evidentment, avançar els diners de les restauracions suposa córrer un risc, perquè res garanteix que aquells immobles s’acabin venent. Per aquest motiu, l’empresa no pot treballar en molts pisos alhora, sinó que cal que hi hagi un retorn constant. «Ens mirem molt bé la situació del pis i les característiques, per estar segures que tindrà sortida», apunten les tres emprenedores.

Estoc gran de pisos vells

Des de Finques Giró celebren l’impuls que pot suposar aquesta empresa per a les immobiliàries. «Actualment al Vendrell hi ha un estoc molt gran de pisos vells, i el client sempre busca una cosa nova», afirma Roncero, que afegeix que també disposen «de molta oferta i poca demanda». El dia de l’Open House ja són diversos els interessats que han passat a veure el pis durant el matí. Helpers, que forma part de l’entitat Talent Femení, espera que aquesta primera experiència els doni impuls per consolidar la seva proposta.