El regidor de Festes, Christian Soriano, i els representats de les entitats culturals del Vendrell

Les entitats del Vendrell presenten els actes «alternatius» de la Festa Major

Alguns grups participaran a la festa major respectant les mesures de seguretat

Les diferents entitats culturals del Vendrell han presentat avui els actes «alternatius» que duran a terme per la Festa Major de Santa Anna. El passat mes de juny la Comissió de Cercavila i la Comissió de Foc van acordar que no actuarien per la festa major, després de la dimissió dels organitzadors de la festa major, però alguns dels grups han decidit fer acte de presència a la festa major vendrellenca. Hi participaran el Lleó, l'Àliga, els Gegants, el Ball de Diables, el Drac del Foc del Cabrot, la Mulassa Feixuga i el Drac del Vendrell.

«Serà una festa major anòmala, però una festa major al cap i a la fi». El primer tinent d'alcalde i regidor de Festes, Christian Soriano, ha remarcat que es crearà un aplicatiu on la gent es podrà inscriure per participar en els actes de la festa major, els quals es faran en recintes tancats. Soriano ha remarcat que s'ha treballat per anteposar la seguretat per davant de tot. 

Pel que fa als actes presentats aquest dilluns, els encetaran el Lleó i l'Àliga, que presidiran l'ofici i les dues bèsties faran un ball d'ofici. Una de les novetats és una nova incorporació en el ball d'ofici: els Gegants del Vendrell, que participaran per primera vegada en l'ofici solemne. 

A continuació, entre l'ofici i els versos dels Diables, en el moment en què es feia la Cercavila, els músics del Lleó oferiran diverses peces de música per substituir la Cercavila, que enguany no se celebra. Els Diables del Vendrell faran les matinades i els versos satírics. 

El dia 27 de juliol, el Drac de Foc del Cabrot, la Mulassa Feixuga i el Drac del Vendrell faran la plantada a la plaça Nova, la plaça Vella i la plaça de Francesc Macià, i a continuació faran l'encesa a la plaça de Pep Jai, en un acte amb l'aforament limitat. La plaça es tancarà per poder controlar el nombre de persones que participen en l'acte.

Pel que fa als Versos dels Diables, es faran a porta tancada i amb el públic assegut i mantenint les distàncies. Els Diables donaran els vestits als seus membres una setmana abans, hauran d'anar vestits des de casa i després de la festa major seran desinfectats i posats en quarantena. Tots els grups, tant els Gegants, el Lleó, l'Àliga i les bèsties de foc també mantindran les mesures de seguretat, amb una ballada i només un ballador. 


Comentaris