ERC de la Bisbal assegura que Verdún va pactar amb l'Ajuntament no pagar l'aigua del seu pou

El PDeCAT demana la dimissió de la regidora perquè no tenia comptador en una finca
Els regidors del grup municipal d'ERC de la Bisbal. | M.G.

 

El grup municipal d'ERC a la Bisbal del Penedès ha sortit en defensa de la seva portaveu, Pilar Verdún, després que el grup del PDeCAT hagi demanat la seva dimissió per, segons afirmen, no disposar de comptador d'aigua en una casa que la regidora tenia a la Masieta. Des d'ERC han assegurat, en un comunicat, que Verdún «era propietària del pou que subministra la urbanització la Masieta, un pou que «va ser construït i pagat per la regidora Pilar Verdún el novembre de 1986».

Segons ERC, tenint en compte les manques d'aigua que patia la urbanització, «Verdún va cedir gratuïtament a l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès l'explotació del pou a canvi de conservar el seu ús d'aigua particular». Aquest va ser un acord que, segons els republicans, es va signar amb l'aleshores alcalde Joan Poch, i que va servir «per evitar deixar sense servei d'aigua a tota la urbanització de la Masieta, ja que tota l'aigua consumida d'aquesta urbanització procedia d'aquest pou».

Cessió del pou a canvi d'eximir-la de facturació

El grup municipal d'ERC apunta que «la funcionària de l'Ajuntament en aquell moment Elisabeth Figueres va ser testimoni d'aquest acord». Des del dia de la cessió del pou al consistori, el batlle, Joan Poch, «va redactar un document —la custòdia del qual és responsabilitat de l'Ajuntament— on es demostra que s'atribuïa la responsabilitat del manteniment del pou a l'Ajuntament, a canvi d'eximir de tota facturació a Pilar Verdún», afegeix ERC.

El comunicat dels republicans acaba dient que «les tres companyies gestores consecutives de l'aigua a la Bisbal del Penedès —Beraya, Sorea i Aqualia, respectivament— eren coneixedores d'aquell acord, ja que mai li van instal·lar comptador ni van emetre cap factura a canvi de la donació del pou a l'Ajuntament». Per tot això afirmen que el grup del PDeCAT de la Bisbal «acusa falsament» Pilar Verdún. La polèmica ha sorgit dues setmanes després que fracassés una moció de censura d'ERC i l'exregidora del PSC Maguy Antolin contra l'alcaldessa del PDeCAT, Agnès Ferré.

"L'Arboç impulsa la 3a Cursa i Marxa Solidària contra el Càncer" "Els ciutadans de Calafell votaran els pressupostos participatius per Internet"