La factura de l'aigua al Vendrell passarà a ser bimestral en lloc de trimestral

Des de l'Ajuntament asseguren que això no comportarà cap encariment del servei
Sergi Martí i Camil·la Barnadas, a les oficines d'Aigües de Tomoví. | BP Diari

 

Canvis en la facturació de l'aigua al Vendrell. Tal com ha anunciat aquest dijous 8 de novembre la regidora d'Aigües de l'Ajuntament, Camil·la Barnadas, la factura pel servei que fins ara es passava cada tres mesos a partir del 2019 serà cada dos mesos. Això farà que cada usuari rebi al cap de l'any un total de sis factures, en lloc de les quatre que rebia fins a aquest mateix 2018.

 

No obstant això, Barnadas s'ha afanyat a remarcar que aquest canvi no suposarà un augment del cost del servei. «La factura seguirà incloent el cost del consum amb el cànon que afegeix l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i el cost del manteniment, que en lloc d'estar dividit entre quatre pagaments anuals o estarà entre sis», ha apuntat la regidora. D'aquesta manera des del consistori es vol respondre als dubtes que ha generat a les xarxes socials el canvi en la periodicitat de la facturació.

 

Es mantenen les tarifes de cara al 2019

Aigües de Tomoví ja està enviant una carta, junt amb l'última factura, per informar d'aquest canvi a tots els usuaris, un canvi que entrarà en vigor l'1 de gener del 2019. Camil·la Barnadas ha explicat que amb aquesta nova periodicitat les factures estaran més ajustades al consum i «es podran detectar més sovint les fuites d'aigua». El gerent d'Aigües de Tomoví, Sergi Martí, ha remarcat també que l'empresa mixta «no canviarà les tarifes de cara al 2019». 

 

La nova empresa d'aigües

Respecte a la constitució de la nova empresa mixta del servei d'aigües, Barnadas ha reiterat que espera que estigui a punt per acabar aquest any, una previsió que ja va fer l'alcalde, Martí Carnicer, a l'últim ple municipal. La voluntat seria que la nova empresa fos ja una realitat l'1 de gener del 2019, però la regidora ha reconegut que tot el tràmit per constituir-la ha estat «molt complicat» per diferents aspectes administratius.