Cotxes circulant per l'N-340 al Vendrell.

Foment descarta prendre mesures contra el soroll que pateix un nucli del Vendrell per l'N-340

El ministeri creu que l'alliberament de l'AP-7 minimitzarà l'afectació

El Ministeri de Foment no té previst prendre cap mesura per solucionar el problema de l'excés de soroll que pateix la urbanització Torreblanca del Vendrell per la circulació de vehicles per l'N-340. Tot i que els últims mesuraments fets el passat estiu al carrer del Pardal confirmaven que els decibels que provenien de la carretera eren superiors als nivells exigits, des de Foment no tenen previst actuar de cap manera en aquest nucli.

Alliberament de l'AP-7

Així ho han assegurat des de la Xarxa Vendrellenca, després que la senadora d'ERC Laura Castel fes una pregunta sobre aquest tema en nom de l'entitat al Senat. La resposta de Foment fa referència a «l'alliberament del trànsit de l'autopista AP-7» que està previst l'agost del 2021, i que suposarà, segons creuen, «que absorbeixi la pràctica totalitat del trànsit que ara circula per la carretera». 

«A partir d'aquell moment les emissions de soroll hauran baixat dràsticament i, amb tota seguretat, es percebrà una gran millora a la urbanització Torreblanca», afegeixen des del ministeri. La Xarxa Vendrellenca considera aquesta resposta «una presa de pèl per la ciutadania» i avancen que demanaran «la intervenció del Defensor del Pueblo» perquè insti al Ministeri de Foment a prendre mesures.