Una de les entitats que col·labora amb Pinnae, fent arcs de Sant Martí.

La Fundació Pinnae es bolca contra el coronavirus al Penedès

Diferents entitats socials del territori col·laboren en tot allò que poden

La Fundació Pinnae també està col·laborant en tot el que pot per combatre l'expansió del coronavirus al Penedès. Així, una de les seves accions ha estat impulsar la fabricació de material sanitari amb tecnologia d'impressió 3D, que s'ha encarregat a l'empresa 3dPenedes de Vilafranca. Es tracta de viseres de protecció facial que ja s'han lliurat al personal que treballa a la Residència Inglada Via, a l'Equip de l'Àrea Bàsica de Salut Penedès Rural i als educadors de la cooperativa social ACTUA, SCCL.

Les entitats no s'aturen

De la mateixa manera, Pinnae ha volgut donar visibilitat a les diferents entitats socials del territori que col·laboren amb la Fundació, que també estan fent les seves accions per ajudar en aquests dies d'emergència sanitària. Entre elles hi ha la Fundació Amics de la Gent Gran, que ha adaptat la seva activitat i les formes de relacionar-se amb les persones grans. Així, han engegat el projecte 'Trucades contra el silenci', canviant l'acompanyament presencial a telefònic, així com altres vies de suport afectiu a distància.

També la Fundació Mas Albornà ha mantingut els seus serveis actius, aplicant els protocols previstos pel Departament de Salut i protegint a les persones més vulnerables. La fundació ha mantingut l'atenció necessària a la seva llar-residència, i ha donat servei d'alimentació a les tres botigues Mallart Artesans. Per la seva banda, ACTUA segueix desenvolupant el seu projecte, tot i que les actuacions del servei de teràpia familiar es realitzen per telèfon o videotrucada.

L'entitat ecologista GEPEC ha impulsat un concurs per explorar la natura des de casa, el '#GEPEConcurs!', que es pot seguir al seu compte de Twitter, mentre que el cicle musical 'En clau de salut' s'ha traslladat als balcons cada tarda per donar suport al personal sanitari. Tot sense oblidar la tasca que fan centenars de membres de la Creu Roja pel territori. La Fundació Pinnae reparteix cada any diversos ajuts econòmics a entitats que desenvolupen projectes socials al Penedès.


Comentaris