La Generalitat desencalla la remodelació de la C-31 a Calafell

Territori treu a licitació la redacció del projecte

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha desencallat el projecte de remodelació de la C-31 al seu pas per Calafell, i ha tret a licitació la redacció del projecte. Aquests treballs tècnics previs tenen un cost de 73.000 euros i un termini de redacció de cinc mesos. El tram de la C-31 que s'ha de remodelar és de tres quilòmetres, entre el límit del municipi amb Cunit i la rotonda de la Creu Roja.

L'Ajuntament de Calafell feia temps que reclamava que es desencallés aquest projecte, i fins i tot va enviar una proposta pròpia en la qual es detallaven quines característiques prioritàries havia de tenir el projecte. El consistori demana que la via es converteixi en una travessia urbana, reduint els carrils i pacificant el trànsit, per reduir-ne molt el seu volum. També es demana que es millori l'evacuació de les aigües de pluja i que es potenciï la mobilitat dels vianants i els ciclistes.

Les prioritats de la nova C-31

L'encàrrec que ha fet la Generalitat inclou diverses línies prioritàries. Entre elles hi ha la de pacificar el trànsit a les aproximacions als passos de vianants, proporcionar zones segures d'espera entre calçada i calçada en diferents punts, assegurar la continuïtat en voreres al llarg de la travessera, reforçar l'abalisament general, o incorporar un carril bici. De la mateixa manera, es deixa clar que el projecte haurà de tenir en compte la remodelació que es farà al veí terme municipal de Cunit, que podria començar a la tardor.

Ramon Ferré, alcalde del municipi, ha aclarit que encara «caldrà esperar per veure l'inici de les obres», ja que el que ara es farà serà «la redacció del projecte», que serà el que després s'aplicarà». Calafell i Cunit fa temps que demanen remodelar la C-31 al pas pels dos municipis, per millorar la seguretat dels vianants i reduir el volum de vehicles, un fet que ha d'anar lligat amb les mesures que es prenguin en relació amb els peatges de la C-32. El passat 29 de febrer es va fer una manifestació a Cunit per demanar solucions per aquesta via.

"L'Arboç usarà una màquina d'ozó per desinfectar diversos espais" "Atenció: L'alcalde del Vendrell fa un dur anunci després de la polèmica pregària"