GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La Generalitat estudia fragmentar l'àmbit metropolità en el desconfinament

Alba Vergès no ha aclarit si el canvi es podria fer ja de cara a la setmana vinent

El Govern de la Generalitat estudia fragmentar l'àrea metropolitana de Barcelona per avançar en la desescalada. Així ho ha avançat aquest dimecres al vespre la consellera de Salut, Alba Vergés, que no ha aclarit si aquesta proposta es podria aplicar ja pel dilluns 18 de maig. Des de la regió sanitària del Garraf i l'Alt Penedès —on hi ha Cunit— fa dies que es demana un tracte diferenciat de l'àmbit metropolità sud, que és on han quedat englobats.

 

Vergés ha explicat que la proposta serà perquè una part de l'àmbit metropolità pugui passar a la fase 1, tot i que no ha volgut entrar en més detalls. La consellera s'ha limitat a dir que «ja s'ha fet un intercanvi tècnic» amb el Ministeri de Sanitat i que des del Govern català tenen «tot el marge per fer les propostes que considerem oportunes, decidir-les aquí, aprovar-les aquí i també compartir-les».

 

Avancen Girona, Lleida i la Catalunya Central

De moment, la Generalitat ha proposat que el dilluns 18 de maig passin de fase les regions de Girona, Lleida i la Catalunya Central, després de considerar que l'evolució durant l'última setmana ha seguit sent positiva. Les tres regions metropolitanes de Barcelona també han millorat, però no prou perquè el Govern proposi que facin el canvi ja el pròxim dilluns. De moment, Cunit seguirà esperant que hi hagi un tractament diferenciat que els permeti avançar a un ritme diferent del de l'àrea metropolitana.