Els veïns del Baix Penedès diuen prou i demanen més seguretat a la C-31

Es liciten, a la la fi, les obres de remodelació de la C-31 a Cunit

Amb un cost de dos milions d'euros, els treballs començaran abans de finalitzar l'any

Ha costat, però el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ja ha iniciat la licitació de les obres de remodelació de la C-31 al seu pas per Cunit. Aquesta és una de les notícies més esperades pels veïns del municipi, ja que la C-31 és un autèntic punt negre de la mobilitat a Cunit, on es produeixen periòdicament atropellaments per la quantitat de vehicles que hi passen cada dia. El passat mes de juny, un d'aquests atropellaments va acabar amb la mort d'una dona de 87 anys.

Esperant des del 2017

La licitació arriba molt més tard del que s'havia previst inicialment. El juny del 2017, els responsables de Territori van visitar Cunit per presentar el projecte de remodelació, i van anunciar que les obres començarien aquell mateix any. D'allò en fa ja tres anys, i la millora de la via interurbana s'ha vist afectada durant tot aquest temps per fets com l'enfrontament polític entre la Generalitat i l'Estat, o per la pandèmia del coronavirus.

Finalment, la licitació s'ha començat aquest estiu, per un import de dos milions d'euros, i les obres haurien de començar abans de finalitzar aquest 2020. El termini d'execució és de sis mesos, amb el qual la nova C-31 hauria d'estar llesta a mitjans del 2021. La remodelació es farà en un tram de dos quilòmetres i es preveu fer una nova rotonda i un carril bici, així com eixamplar les voreres i millorar els passos de vianants.

Integrar la C-31 a la trama urbana

Tot plegat amb l'objectiu d'integrar la carretera a la trama urbana del municipi, afavorint la seguretat viària i la protecció dels vianants. En aquest sentit, es preveu la construcció d'un parterre elevat a la mitjana del tronc de la C-31, per evitar que els vianants travessin la via fora dels passos establerts. També es reduirà l'amplada dels carrils de circulació i s'anul·laran els accessos dels carrils laterals a la rotonda de l'avinguda del Mediterrani.

Cunit espera des de fa molt temps aquestes obres. L'Ajuntament havia anunciat a principis d'aquest 2020 que els treballs podrien començar a la tardor, tot i que l'emergència sanitària ho acabarà retardant fins a l'hivern. L'increment d'atropellaments que hi va haver entre finals del 2019 i principis del 2020 va portar els veïns a fer una manifestació de protesta el passat mes de febrer.  


Comentaris