En Comú Podem se suma al govern de Cunit

Els liles portaran els temes de medi ambient i el projecte 'Cunit SmartCity'
En Comú Podem ha entrat al govern de Cunit. | Ajuntament de Cunit

 

El govern municipal de Cunit, que integren els grups del PSC i Impulsem Cunit, ha arribat a un acord de mandat amb el partit En Comú Podem, segons han informat des de l'Ajuntament de Cunit aquest divendres 11 d'octubre. L'acord ha arribat després de setmanes de negociacions entre els tres partits, i dona una majoria encara més folgada al govern cunitenc, ja que deixa a l'oposició només els grups d'ERC i Ciutadans.

 

El pacte de govern s'ha produït, segons han explicat des del consistori, per «la voluntat de col·laboració, pel fet de compartir un gran nombre de propostes programàtiques i, sobretot, per la voluntat de compartir i impulsar un model de poble conjunt». El govern actual, doncs, estarà conformat per onze regidors, amb l'entrada dels dos representants de Podem, Carolina Burgos i Juan Carlos Giménez.

 

Podem s'encarrega de dos projectes 

Amb aquest pacte, En Comú Podem es farà càrrec de dos projectes que ja es marcaven al full de ruta dels liles. Per una banda, impulsaran el projecte 'Cunit 2030', enfocat als reptes mediambientals i de sostenibilitat que té el municipi, amb l'horitzó de l'any 2030 fixat. En segon lloc, Podem desenvoluparà el projecte 'Cunit SmartCity', amb el qual es vol fer «una transició del municipi cap a una realitat 'Smart' i que es puguin combinar les noves tecnologies en la gestió del Cunit del present i del futur», segons han avançat.

 

Les tres formacions s'han mostrat «molt satisfetes» per aquest acord, que suposa «ampliar el consens d'una manera de governar i d'entendre el municipi». Les eleccions municipals del maig del 2019 van donar la victòria al PSC de la retornada Dolors Carreras, que va obtenir cinc regidors, per davant d'Impulsem Cunit, que es va quedar amb quatre. Un pacte entre tots dos partits va donar un govern de majoria, al qual se suma quatre mesos després En Comú Podem.