Desmantellen una plantació de 240 plantes de marihuana en una casa a la Bisbal del Penedès

S'ha detingut un home i una dona de nacionalitat espanyola i portuguesa
Imatge de l'operatiu de la Guàrdia Civil a la Bisbal del Penedès | Cedida guàrdia civil

 

La Guàrdia Civil del Vendrell ha desmantellat una plantació ‘indoor’ amb 241 plantes de marihuana en una casa unifamiliar a la urbanització Priorat de la Bisbal, a la localitat de la Bisbal del Penedès. En l’operatiu s’han detingut dues persones, un home i una dona, com a responsables del cultiu i elaboració de la substància.

 

La investigació es va iniciar el passat mes de novembre, gràcies a la col·laboració ciutadana, que va alertar de l’existència d’un habitatge unifamiliar on s’hi estaria cultivant marihuana. En rebre aquesta informació, la Guàrdia Civil va establir nombrosos dispositius per tal de localitzar i desmantellar la plantació clandestina, així com identificar el seu responsable.

 

Davant la informació obtinguda en la investigació i gràcies a la col·laboració de tècnics de l’empresa subministradora d’energia elèctrica, es va poder constatar l’existència d’elements característics destinats al cultiu interior de marihuana. Així, després d’identificar l’inquilí de la casa i informar-lo dels indicis, va col·laborar amb els agents facilitant l’accés a l’habitatge i a la instal·lació del cultiu, ubicada al garatge.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

240 plantes intervingudes i dues persones detingudes

La Guàrdia Civil va accedir a la instal·lació amb el lletrat de l’administració de justícia, i van poder localitzar fins a 241 plantes de marihuana en fase adulta, així com material per al cultiu i l’elaboració de la substància.

 

De la mateixa manera, es van detenir un home i una dona de 27 i 33 anys i de nacionalitat espanyola i portuguesa. Als detinguts se’ls imputa un presumpte delicte contra la salut pública per cultiu, elaboració i tràfic de substàncies estupefaents; així com un altre delicte de defraudació de fluid elèctric. Els detinguts van declarar a les dependències policials i van ser posats en llibertat a disposició del jutjat en funcions de guàrdia del Vendrell.

 

També et pot interessar