ÚLTIMA HORA

Ingressa a presó el detingut per gihadisme a Reus, considerat un 'cibersoldat' de Daesh

El bo i millor de l'havanera se cita a Calafell amb la 15a cantada

L'esdeveniment se celebra els dies 3 i 4 d'agost
Calafell celebra de nou la Cantada de la Costa Daurada. | Ajuntament de Calafell

 

Calafell torna a acollir el bo i millor del món de l'havanera, amb la 15a Cantada de la Costa Daurada que se celebra els dies 3 i 4 d'agost al municipi. Des del consistori insisteixen a destacar que aquesta és una de les cites més importants al voltant de les havaneres, especialment del sud del país, i l'única que se celebra en dues jornades consecutives. A més a més, és una trobada oberta a altres gèneres musicals, integrants a la coneguda com a cançó de taverna, que va més enllà de l’havanera tradicional.

 

La Cantada de la Costa Daurada és organitzada per Turisme de Calafell, comptant com sempre amb l’impuls del grup local d’havaneres Veles i Vents. L’esdeveniment també compta amb el suport de la Diputació de Tarragona i la col·laboració del Bot Salvavides de Calafell. Les actuacions es fan a la sorra de la platja, a tocar del monument al Pescador, al Passeig Marítim a l'altura del carrer Mallorca.

 

Veus femenines i cant de taverna

Tots dos dies, les actuacions comencen a les 22.30 hores i l’entrada és gratuïta per a tothom. L’organització instal·larà 2.000 cadires per poder seguir les actuacions. Enguany, la cantada torna a apostar per les veus femenines, que encara són poc habituals en el món de l’havanera, així com pel cant de taverna més atrevit. Repetiran grups habituals de la trobada, com els històrics Port-Bo i i Els Cremats, a més del grup local Veles i Vents.

 

Altres formacions que seran a la cantada són, entre altres, els Son de l’Havana, Les Anxovetes i Neus Mar. En canvi, no repeteix el grup Bergantí, que havia actuat en les catorze edicions anteriors, perquè l’estiu passat van anunciar la seva retirada després de 35 anys als escenaris. La Cantada de la Costa Daurada arriba el cap de setmana després que el municipi hagi celebrat el Festival Terra Ibèrica, en el qual es van recrear uns jocs com els de l'antiga Grècia.