Identifiquen per un vídeo un home que va abandonar un gos al Vendrell

Els Mossos l'han denunciat per una infracció greu de la Llei de Protecció dels Animals
La càmera va captar l'instant que l'home abandonava el gos. | Mossos d'Esquadra

 

Els Mossos d'Esquadra han aconseguit identificar a un home que el passat 22 de juny va abandonar un gos lligant-lo a un fanal al polígon industrial de la Cometa del Vendrell. Una càmera de vídeo d'una nau de la zona va enregistrar el moment en què l'home treia l'animal de dins d'una furgoneta i el lligava a un fanal, per després marxar del lloc. Els fets van tenir lloc a quarts de sis de la matinada.

 

Els dies posteriors, l'enregistrament es va publicar a través de les xarxes socials, i la Policia Municipal del Vendrell va confirmar que s'estaven investigant els fets per descobrir qui era la persona. Finalment, ho han aconseguit. Els Mossos han apuntat que han denunciat l'home per una infracció greu de la Llei de Protecció dels Animals, amb el qual pot ser sancionat amb una multa que vagi dels 400 als 2.000 euros.

 

Augment dels gossos abandonats a l'estiu

Aquest no ha estat un cas aïllat. El passat mes de juliol, la policia del Vendrell va afirmar que a l'inici dels mesos d'estiu es va registrar un augment dels gossos abandonats a la via pública a la ciutat. Com a exemple, van destacar que van arribar a rebre quatre avisos de gossos abandonats en només una hora, un dia de principis del mes de juliol. Per això van voler fer una crida a conscienciar la població davant aquesta situació i van recordar que aquestes actuacions comporten infraccions amb multes que poden arribar fins als 2.000 euros. 

 

A Calafell, fa uns mesos, també es va denunciar a una dona que havia abandonat vuit cadells de gos al carrer. Els cadells van acabar sent adoptats per altres famílies del municipi. L'Ajuntament de Calafell va anunciar fa unes setmanes que crearà una regidoria específicament dedicada a la protecció d'animals. Dins d'aquesta iniciativa s'hi inclou la creació d'un centre d'acollida d'animals que es trobin abandonats al municipi.