Idiada anuncia la construcció de noves pistes d'assaig pel vehicle autònom

És un complex de cinc hectàrees que es començarà a fer aquest mes de febrer
Imatge virtual de la nova àrea d'assaig per al vehicle autònom d'Idiada. | Applus+ Idiada

 

L'empresa Applus+ Idiada ha anunciat que aquest mateix mes de febrer començarà la construcció d'una nova àrea d'assaig per als vehicles autònoms i connectats (CAV) a les seves instal·lacions de Santa Oliva. Es tractarà d'un complex d'una extensió de cinc hectàrees on hi haurà noves pistes d'assaig i dues àrees de treball, la primera orientada a l'assaig dels vehicles autònoms i els seus sistemes, i la segona que servirà per fer proves que simulin situacions d'interseccions en àrees urbanes i interurbanes.

 

La construcció es farà entre els mesos de febrer i març, i les noves pistes seran complementàries a les que ja disposa Idiada al polígon l'Albornar de Santa Oliva. Segons han explicat des de l'empresa, les noves instal·lacions donaran «més possibilitats d’adaptació als assajos» i permetran als diferents equips «realitzar les proves en les millors condicions, considerant la flexibilitat més gran, la seguretat i alts estàndards de confidencialitat»

 

Una inversió de quatre milions d'euros

L'àrea d'assaig s'ha dissenyat per possibilitar que fins a deu equips i els seus vehicles puguin desenvolupar en paral·lel les diferents proves de sistemes ADAS. Aquestes són proves dels sistemes d’emergència en frenada vehicle a vehicle (AEB), sistemes de detecció de vianants (AEB VRU), sistemes d’avís de sortida de carril (LDW), assistents de manteniment de carril (LKA), sistemes de frenada automàtica en el pas d’animals (ELK), o sistemes de detecció del boral de la carretera, entre d'altres.

 

De la mateixa manera, la zona d'assaig comptarà amb totes les xarxes de comunicació necessàries per provar la connectivitat del vehicle, incloent-hi les xarxes pròpies de 4G i, sobretot, de 5G. La inversió que farà Applus+ Idiada per fer aquesta nova àrea puja a quatre milions d'euros. Les obres podrien estar llestes després de l'estiu, amb la previsió que les noves pistes estiguin en funcionament entre els mesos de setembre i octubre d'aquest 2019.

 

Assajos amb vehicles a Idiada. | Idiada

 

El vehicle autònom, una de les prioritats d'Idiada

Disposar de pistes d'assaig per desenvolupar tota la tecnologia de conducció autònoma era una de les prioritats que tenia Idiada, tal com va reconèixer el mateix director general de l'empresa, Carles Grasas, el passat setembre en una entrevista amb Tarragona Digital. Idiada és una de les empreses líders a tot el món en el sector de la investigació i el desenvolupament de tecnologia per a automòbils. Té presència a 25 països de cinc continents, amb un total de 2.500 treballadors, dels quals més de la meitat estan a les instal·lacions de Santa Oliva. Les últimes setmanes ha sortit a la llum un projecte perquè l'empresa segueixi creixent fent servir alguns terrenys de la zona del Logis, opció que des de l'empresa declinen valorar.