L'Institut Camí de Mar de Calafell.

L'Institut Camí de Mar de Calafell oferirà un Cicle Formatiu sobre Ciberseguretat

El municipi també tindrà una escola d'adults

L'Institut Camí de Mar de Calafell oferirà a partir del pròxim curs 2019-2020 un nou Cicle Formatiu de Grau Superior, el d'Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa, en el perfil de Ciberseguretat. Així ho han anunciat des de la direcció d'aquest centre, després que el Departament d'Ensenyament de la Generalitat hagi concedit aquest cicle formatiu, que fins ara només s'impartia a municipis com Tarragona, Reus o Cornellà.

El cicle es desenvolupa durant dos cursos i es tracten aspectes com la configuració, administració i manteniment de sistemes informàtics. Aquesta matèria es veu complementada amb una formació específica per analitzar la seguretat i proposar solucions a ciberatacs detectats, reconeixent l'origen i motius de l'atac, definir i implementar un funcionament segur per dispositius mòbils, i assegurar els serveis de xarxa per garantir el funcionament segur. El període de preinscripció s'obrirà el 29 de maig, i s'allargarà fins al 5 de juny.

Una escola municipal d'adults a Calafell

Per altra banda, al ple municipal d'aquest dilluns 1 d'abril es va aprovar la creació d'una escola de formació d'adults a Calafell, per la qual cosa s'haurà de tramitar l'autorització al departament d'Ensenyament de la Generalitat. L'escola, que s'obriria el curs vinent, estaria ubicada a la masia de Cal Bolavà, a l'edifici nou de vidre, així com a les oficines de la regidoria d'Ensenyament.

Actualment s'ofereixen a Calafell classes de preparació per a la prova d’accés a cicles formatius de grau mig i ESO, i també formació de nivell instrumental, però no es pot facilitar als alumnes la possibilitat d’examinar-se al mateix municipi. Això fa que molts possibles alumnes de Calafell marxin a l’escola d’adults de Cunit, que sí que ofereix aquesta possibilitat. Des de l’Ajuntament de Calafell han apuntat que aquesta és «una necessitat reivindicada pels alumnes des de fa molts anys».

També et pot interessar:


Comentaris