Javier Álvarez abandona Cs Calafell i demana disculpes pel seu comentari contra la comunitat musulmana

En un comunicat, afirma que l'actual crisi l'ha dut a cometre «errors en moments de 'calentón'» | El regidor es reafirma i vol seguir «treballant pel municipi»
Javier Álvarez, a l'esquerra de la imatge, ha fet comentaris despectius contra els musulmans. | BP Diari

La polèmica pels comentaris del regidor calafellenc Javier Álvarez, del grup municipal de Ciutadans, segueixen portant cua. El desencertat missatge del polític a les xarxes socials, enviant «a la merda» tots aquells «que resen a Al·là», ha indignat la comunitat musulmana, la ciutadania i d’altres grups polítics de Calafell, començant per l’alcalde, i ha empès la formació taronja a obrir-li un expedient disciplinari.

El mateix Álvarez, en un comunicat emès aquesta mateix vespre, ha demanat perdó, tot expressant que «sento haver fet aquestes declaracions al meu perfil i demano disculpes a la comunitat musulmana». El regidor ha reconegut la situació de crisi actual, «sense poder veure els familiars, de no poder expressar l’últim adéu als afectats més propers» o «la preocupació per arribar a fi de mes» l’han dut a cometre «errors en moments de ‘calentón’» i, en aquest cas, «unes publicacions inapropiades».

Álvarez deixa Ciutadans

Javier Álvarez, amb un escrit enviat als mitjans de comunicació, ha explicat que abandona l’executiva i la militància per Ciutadans, ja que «les inoportunes i equívoques declaracions van en contra dels ideals del partit». Ara bé, no deixa la seva posició de regidor i es mostra convençut i refermat, amb ganes de seguir «treballant pel bé del municipi i els seus veïns».

Possibles denúncies

Aquest mateix vespre, l'Associació Amistat Hispano-Marroquí (AAHM) ha «lamentat profundament» i ha condemnat «enèrgicament les expressions racistes i xenòfobes» del regidor. Alhora, l'entitat considera els comentaris impropis d'un càrrec polític «perquè fomenten l'odi i la crispació i dificulta la bona convivència i el bon veïnatge». «L'AAHM defensa la llibertat d'opinió però entén que els insults proferits públicament contra una comunitat, per un càrrec electe, són d'una gravetat incommensurable», han afegit.

L'associació ha volgut recordar al regidor que el seu sou «també es paga amb els impostos de la comunitat musulmana» i reitera que les seves declaracions posen de manifest «que no està preparat ni capacitat pre representar un partit polític —que ara mateix ja ha abandonat— ni ocupar un càrrec públic, i menys a l'Ajuntament de Calafell». Amb tot, l'AAHM ja ha traslladat els insults als seus serveis jurídics, «per si són denunciables».

«No ve de nou»

En aquesta línia, l'alcalde calafellenc, Ramon Ferré, ha explicat que també estudiaran si denuncien les paraules de Javier Álvarez. El batlle, condemnant els comentaris, ha assegurat que el comportament del regidor al seu compte de Facebook «no ve de nou». A més dels insults als musulmans en una notícia sobre el ramadà, en un altre post a la xarxa social Álvarez fa comentaris sobre el vídeo del Vendrell on es veuen musulmans seguint una oració al carrer, i demana la dimissió de la regidora de Seguretat del Vendrell que, curiosament, és del seu ja expartit, Ciutadans. 

"El desconfinament per províncies, un repte difícil de complir al Baix Penedès" "Desconfinament a Bellvei: Quan creuar el carrer és canviar de província"