El nord-americà Joe Brew fa una mirada al procés sobiranista a través de les dades, al Vendrell

La conferència forma part dels 'Diàlegs per a una República' impulsats per l'ANC i Òmnium
Joe Brew farà una conferència al Vendrell. | Cedida
 

El Vendrell reprèn el cicle de conferències 'Diàlegs per a una República', que impulsen l'ANC del Vendrell i Òmnium Cultural del Baix Penedès, amb una xerrada que farà el dijous 23 de gener a les 20.00 hores el nord-americà Joe Brew al Centre Cívic l'Estació. Nascut a Florida, però resident a Catalunya, a Santa Coloma de Queralt, Joe Brew farà una mirada al procés sobiranista a través de les dades, una de les seves passions.  

 

El ponent destaca que, cada dia, les persones generen una gran quantitat de «dades residuals», que són fonamentals per a entendre patrons de comportament individuals i socials. Això és el que ell fa, ajuda a resoldre problemes a través d'un tractament profund de les dades, aplicant-ho a àmbits diversos com els de l'economia o la medicina. Aquesta anàlisi també li serveix per disseccionar les dades polítiques i de comportament sociològic a Catalunya i l'Estat espanyol. 

 

Mirant de desmuntar les afirmacions falses

D'aquesta manera, Joe Brew intenta entendre més bé «com pot ser que es facin afirmacions falses constantment i amb tanta impunitat». Entre aquestes afirmacions, en destaca algunes com ara que l'independentisme és de dretes, que és supremacista o que és violent, que ha anat sentint des que va venir per primera vegada a Catalunya, ara fa set anys. Per això intenta desmuntar totes aquestes afirmacions amb piulades a través de la xarxa, que han tingut un ampli ressò.

 

Brew assegura que «hi ha una manca gairebé total d'un periodisme de dades professional, que ajuda a la ciutadania a entendre i explorar aquestes dades», i afegeix que en la política catalana i espanyola «es promouen certes mentides fàcilment falsificades per les dades». El propòsit que té amb aquesta xerrada és «falsificar les mentides, exposar les dades, i donar matèria per a la discussió». La conferència començarà a les vuit de la tarda i és oberta a tothom.