Jordi Sánchez aconsegueix les 500 signatures per ser candidat a Calafell

L'ex alcalde concorrerà amb la marca Amunt Calafell
Jordi Sánchez i Joan Carles Robert, presentant la candidatura d'Amunt Calafell (AC). | BP Diari

 

Jordi Sánchez es presentarà de nou a les eleccions municipals de Calafell. Aquest dimecres 17 d'abril Amunt Calafell ha informat que ha aconseguit superar les 500 firmes de persones empadronades al municipi, requisit indispensable per poder concórrer com a agrupació d'electors a les eleccions municipals que se celebraran el 26 de maig. D'aquesta manera, el que va ser alcalde durant sis anys i mig pel PSC de Calafell serà alcaldable de nou vuit anys després.

Amunt Calafell ha apuntat en una nota de premsa que, a partir d'ara, començarà «a lluitar per obtenir uns bons resultats a les pròximes eleccions». El partit destaca que el model polític basat en una agrupació d'electors «és la primera vegada que s’utilitza al municipi», afegint que «la consulta i la participació ciutadana són la clau d’una bona governança que, amb la direcció adequada, ha de permetre assolir l’objectiu que Calafell passi a ser un municipi sostenible, potenciant el patrimoni històric, l’educació, la cultura i la salut».

Continuar el projecte inacabat el 2011

En l'acte de la seva presentació, Jordi Sánchez va apuntar que havia decidit presentar-se de nou per continuar el projecte que el 2011 va quedar «inacabat». Sánchez també va afirmar que el pacte de govern entre PSC, PP i UAM el 2015 li va semblar «feble i inestable». La candidatura d'Amunt Calafell se suma d'aquesta manera a les del PSC, Sumem, PP, Ciutadans, ERC, Comuns i Primàries Calafell. Queda confirmar si finalment es presenta el partit Centrats amb Joan Maria Triadó i qui és el candidat de la UAM. 

Qui també ha d'aconseguir les 500 signatures per presentar-se a les eleccions del 26 de maig com a agrupació d'electors, en aquest cas als comicis del Vendrell, és la candidatura de les Platges. De moment, encara no s'ha comunicat si s'han aconseguit aquests avals, tot i que a partir d'aquest dimecres ja s'han de començar a inscriure les candidatures per les eleccions municipals.

"Amadeu Benach repeteix com a cap de llista d'Un Nou Banyeres" "L'Arboç recull més de 160 propostes pels pressupostos participatius"