GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

A judici per amenaçar i agredir un metge de l'Hospital del Vendrell

Els acusats s'enfronten a penes d'un any de presó i 600 euros de multa respectivament
L'entrada a urgències de l'Hospital del Vendrell. | BP Diari

 

Una parella haurà d'anar a judici per amenaçar i agredir a un metge de l'Hospital del Vendrell, segons informa el 'Diari de Tarragona'. Els fets van passar el 7 de setembre del 2017, quan la parella va anar a les urgències de l'hospital demanant que s'atengués a l'home. Des del personal del centre els van demanar que s'esperessin a la sala d'espera, però quan van veure un metge que passava per la zona, l'home li va exigir que l'atengués.

 

El facultatiu va respondre que estava atenent a una altra persona i que després l'atendria a ell, moment en què l'acusat va començar a insultar-lo i amenaçar-lo, amb l'ànim molt alterat, segons consta a l'escrit de la fiscalia. El metge va demanar ajuda al personal de seguretat de l'hospital, però posteriorment la dona li va donar diversos cops a l'esquena i el va tornar a amenaçar. Davant aquesta situació, el metge es va acabar refugiant al box d'urgències.

 

Penes d'un any de presó i 600 euros de multa

El fiscal acusa la dona d'un delicte d'atemptat contra un funcionari públic i li demana un any de presó, mentre que l'home està acusat d'un delicte lleu d'amenaces, que comportaria el pagament d'una multa de 600 euros. El judici encara no té data, i se celebrarà als Jutjats Penals de Tarragona. Fa uns mesos, des de la Xarxa Sanitària Santa Tecla ja van denunciar que havien augmentat les agressions a físiques a personal sanitari els últims anys.

 

Unes urgències completament saturades

A més, les urgències de l'Hospital del Vendrell són unes de les més col·lapsades del territori. Els treballadors del centre van denunciar fa pocs mesos que l'hospital s'havia quedat petit, i que la saturació d'urgències que abans només es vivia els mesos de temporada alta, ara ja s'ha estès a tot l'any. Des de la Xarxa Santa Tecla i els ajuntaments del Vendrell i Calafell han demanat a la Generalitat que augmenti la dotació cap als centres hospitalaris d'aquests dos municipis, per poder tenir més treballadors.