La Residència Hospital Sant Antoni Abat de l'Arboç

Junts per l'Arboç proposa una comissió d'investigació de la Residència Sant Antoni Abat

El partit també demana un pla de reactivació econòmica

El grup municipal de Junts per l'Arboç proposarà al ple d'aquest dijous 28 de maig crear una comissió d'investigació de la Residència Sant Antoni Abat, amb l'objectiu d'analitzar «la gestió de la crisi sanitària» i emprendre, conjuntament amb els tècnics sanitaris i assistencials, «les accions necessàries per millorar la resposta davant d'una eventual crisi» com la que s'està vivint ara, segons explica Guillem Cabanach, regidor de Junts i membre del patronat de la Fundació Sant Antoni Abat.

La residència de l'Arboç va patir un brot de coronavirus a principis del mes d'abril, moment en el qual es van detectar setze positius i sis persones van morir. Tot i que les xifres totals encara no s'han comunicat, se sap que hi ha hagut algunes defuncions més després. L'alcalde de l'Arboç, Joan Sans, ha apuntat que el PSC encara està valorant la moció per decidir el sentit del seu vot, tot i que ha recordat que és la Generalitat qui està fent la investigació de les actuacions de les residències.

 

Pla de reactivació econòmica

Per altra banda, Junts també presentarà una proposta per elaborar un pla de reactivació econòmica al municipi, per fer front a les conseqüències de la crisi derivada de la pandèmia del coronavirus. Segons la regidora Olga Navarro, l'impuls d'aquest pla permetrà «garantir els llocs de feina existents i impulsar models econòmics alternatius que generin ocupació de qualitat i es desenvolupin de forma sostenible».

Per aquest motiu, el partit demana que el pla compti amb la participació de tots els agents econòmics i socials del municipi. Per últim, des del grup municipal de Junts per l'Arboç han volgut traslladar «tot l'escalf a la població del municipi, en especial a aquelles persones que han perdut éssers estimats», i han desitjat «una ràpida recuperació a aquelles persones que encara pateixen la malaltia».