Membres de Junts pel Vendrell, valorant els resultats del 26-M.

Junts pel Vendrell insta el PSC i ERC-SP a governar conjuntament

El partit creu que s'hauria d'apostar per un govern «de catorze» regidors

Junts pel Vendrell és la segona formació que ha comparegut davant els mitjans després de les eleccions municipals del 26 de maig al Vendrell. Després que el passat dimecres Pel Vendrell-Primàries expressés la seva aposta per un govern de cinc partits alternatiu al PSC, ara ha estat la formació que encapçala Eva Serramià la que ha volgut moure fitxa al tauler de joc. Ho ha fet instant als dos partits més votats a entendre's per fer govern.

«Hi ha dues opcions que són les més votades clarament i creiem que han de liderar les converses», ha explicat Marc Rodero en roda de premsa, afegint que la fórmula que millor representaria els interessos dels vendrellencs seria un pacte entre PSC i la coalició d'ERC-Som Poble per fer «un govern de catorze». Un pacte d'aquestes característiques aglutinaria més del 50% dels vots que es van fer el passat 26-M.

Oberts a parlar amb tothom

Pel que fa al paper de Junts pel Vendrell, Sergi Senpau ha assegurat que el partit escoltarà totes les bandes, tal com ja va avançar Serramià a aquest mitjà. Segons Senpau, la formació ja ha mantingut «diferents converses amb els partits», però no ha volgut lligar els possibles pactes a l'Ajuntament del Vendrell amb un acord al Consell Comarcal del Baix Penedès. De moment, el partit ha remarcat que el pròxim dia 15 de juny, en el ple d'investidura, el seu vot serà per designar Eva Serramià com alcaldessa, a l'espera de les negociacions dels pròxims dies.

Respecte als resultats de les municipals, en què el partit va perdre més de 600 vots i un regidor, Junts pel Vendrell ha volgut agrair els gairebé 1.200 ciutadans que van fer confiança en el seu «projecte transversal» i ha lamentat que «la fragmentació» de les forces independentistes ha impedit «que l'independentisme guanyés aquests comicis». El PSC va guanyar les eleccions municipals al Vendrell amb vuit regidors, seguits del sis de la coalició d'ERC i Som Poble. A força distància, Ciutadans i Junts van treure dos regidors, i Primàries, Podem i l'AVP en van treure un cadascun.