El llibre per a infants que han fet conjuntament una mare i la seva filla al Vendrell

Ainhoa Revelo, alumna de cinquè de primària, ha posat les il·lustracions al llibre de la seva mare
Ainhoa Revelo i Camelia Amado, amb el llibre que han fet. | BP Diari

 

 

'Aventura en el planeta Dolmo' és el títol del llibre que ha estat elaborat conjuntament per Camelia Amado i Ainhoa Revelo, o el que és el mateix, una mare i la seva filla de deu anys del Vendrell. Un treball en equip en el qual la mare s'ha encarregat d'escriure la història i la filla hi ha posat les il·lustracions. Aquest divendres 20 de setembre l'han presentat als diferents grups de cinquè de primària de l'escola Àngels Garriga, el centre on estudia l'Ainhoa.

 

«Jo ja havia escrit una novel·la anteriorment, però era per a majors de setze anys, i la meva filla sempre em deia que en fes una altra que ella pogués llegir, amb el qual vaig acabar fent una història per a joves i li vaig proposar que ella fes les il·lustracions», explica a Tarragona Digital Camelia Amado. «Quan m'ho va dir em va fer molta il·lusió i em vaig posar a córrer per la casa de contenta», certifica l'Ainhoa. Ràpidament va posar-se a la feina i va acabar fent uns «200 dibuixos», una part dels quals va acabar al llibre.

 

Preparant el seu propi llibre

'Aventura en el planeta Dolmo' narra la història d'una família que viatja amb el seu propi coet a l'espai, i acaba descobrint un planeta que es diu Dolmo, en el qual hi ha uns personatges molt sorprenents. El llibre ja es pot trobar a través de la plataforma Amazon. La jove Ainhoa Revelo es mostra molt satisfeta d'haver col·laborat en la confecció del llibre, però no es vol aturar aquí, i ja avança que el següent pas serà escriure el seu propi llibre, seguint les passes de la seva mare.

 

La presentació d'aquest divendres s'ha fet als alumnes de cinquè de primària de l'escola Àngels Garriga, i s'emmarca en el projecte per reforçar les competències bàsiques de lectura, en el qual s'hi ha posat molt d'èmfasi els últims cursos. En aquest sentit, una altra escola de la ciutat, el col·legi Pau Casals, ha començat aquest curs el projecte Lecxit, que vol donar suport als alumnes d'entre nou i dotze anys que tenen dificultats amb la lectura.  

  

"Les obres de remodelació del centre de Coma-ruga es faran durant tot el 2020" "L'Arboç fa un taller de grafits per a joves"