Llorenç del Penedès estudia fer la recollida d'escombraries porta a porta

S'ha convocat els veïns a una reunió per debatre sobre aquesta qüestió
Un contenidor de recollida d'escombraries porta a porta. | Ajuntament de Llorenç del Penedès

 

Llorenç del Penedès podria ser el següent municipi del Baix Penedès que implantés la recollida d'escombraries porta a porta. Així ho han afirmat des del mateix Ajuntament, admetent que és una opció que, en aquests moments, estan estudiant. Des del consistori s'ha convocat a tots els veïns del poble a una reunió el pròxim dimarts 18 de desembre a les vuit de la tarda a la sala de plens, amb l'objectiu de debatre aquesta possibilitat.

A la reunió es comptarà amb la presència de Jordi Baucells, un tècnic expert en aquesta matèria, que donarà informació sobre el que suposa apostar per aquest sistema. En cas de fer el pas, Llorenç seria el segon poble del Baix Penedès que implanta la recollida porta a porta a tot el municipi, no només a una part. Aquest sistema ja l'aplica l'Arboç des de fa prop de deu anys, amb bons resultats. L'Arboç és el municipi del Baix Penedès amb una millor taxa de reciclatge.

La segona millor taxa, per darrere de l'Arboç

Llorenç del Penedès és, precisament, el segon poble de la comarca amb una millor taxa. El passat 2017 va assolir un 45,50% de percentatge de recollida selectiva, augmentant la taxa del 40% de l'any anterior. El cas de l'Arboç i el de Llorenç, però, no són norma al Baix Penedès, la quarta comarca de Catalunya que menys recicla, amb només un 28,3%, deu punts per sota de la mitjana catalana.

Segons s'ha apuntat des de l'Ajuntament de Llorenç del Penedès, cada baixpenedesenc genera uns 650 quilos anuals de residus, el que representen gairebé dos quilos per dia. No reciclar té un alt cost mediambiental, però també té un cost econòmic que recau directament sobre tots els ciutadans. A més a més, la Unió Europea ha fixat un percentatge de reciclatge del 50% per l'any 2020. No assolir aquesta xifra pot comportar sancions als consistoris, que acabarien revertint sobre els ciutadans.

"CURIÓS | Una exposició per trobar els 'fakes' a diferents fotos del Vendrell" "Els Inestables del Vendrell reviuen els seus 30 anys amb una obra especial"