L'entrega de guardons del LocalTIC 2019.

La protecció de dades i la digitalització de la policia, temes destacats del LocalTIC 2019

La quarta edició del congrés tecnològic s'ha celebrat a l'hotel Exe Cunit

Cunit ha tancat la quarta edició del congrés LocalTIC, que ha tingut lloc els dies 7 i 8 de maig a l'hotel Exe Cunit. El congrés tecnològic de referència de la zona del Penedès i Tarragona ha comptat amb una bona presència d'assistents, tot i variar les dates per la campanya de les eleccions municipals. Durant dos dies hi ha hagut diferents ponències i conferències relacionades principalment amb l'aplicació de les TIC per part de l'administració pública.

En la segona jornada, dos dels temes destacats han fet referència a la protecció de dades per part dels ajuntaments i a la digitalització dels cossos de policia local. En el primer cas, el responsable de la Unitat de Gestió del Coneixement i Qualitat de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, Ascen Moro, ha parlat sobre la protecció de dades en un escenari de transformació digital, alertant sobre el perill que suposa «l'omnivigilància».

L'ús de les xarxes socials per part de la policia

En el segon cas, membres de la policia local de Sant Cugat han explicat la seva experiència d'ús de les xarxes socials i com ha estat el procés de digitalització de les eines del cos. Segons les agents, l'ús de les xarxes socials per donar informació ha permès «visibilitzar més la nostra tasca», al mateix temps que suposa una canal per recollir avisos o queixes dels ciutadans. També han fet referència a la creació de grups Whatsapp en alguns barris o comunitats de veïns.

La segona jornada del LocalTIC de Cunit també va tractar temes com la Xarxa de Governs Transparents o com poden influir les TIC en la reforma horària. També es van donar diferents reconeixements a ajuntaments del territori que han destacat per la seva tasca amb les noves tecnologies. El congrés es va cloure amb un dinar de treball que es va fer aquest dimecres a les 15.00 hores.

Una de les ponències del LocalTIC 2019.
Una de les ponències del LocalTIC 2019. | BP Diari