Malestar a Cunit per la possibilitat de seguir una setmana més a la fase 2

La reunificació amb la regió metropolitana penalitzaria de nou el Garraf i l'Alt Penedès

El Garraf i l'Alt Penedès, amb l'afegit del municipi de Cunit, segueixen en terra de ningú. Si fa unes setmanes la Generalitat va concedir a aquestes regions un tracte diferenciat del de l'àmbit metropolità sud —fet que les permetia avançar més de pressa en el desconfinament—, des d'aquest dilluns se les ha tornat a unificar amb aquest àmbit, adduint raons de mobilitat.

Això, però, pot penalitzar de nou l'Alt Penedès i el Garraf, especialment si finalment es compleix l'anunci fet ahir per Salut que Barcelona i els àmbits metropolitans nord i sud no canviarien a la fase 3 fins al 22 de juny. Si aquesta acaba sent la proposta validada per Sanitat, el territori penedesenc allargaria una setmana més el seu pas per la fase 2, de manera que hi estaria un total de tres setmanes, quan el període normal estipulat és de dues.

Crítiques des de Cunit

Aquesta possibilitat ha generat malestar al territori, que no comparteix que hagin de seguir el ritme de l'àrea metropolitana de Barcelona. Jaume Casañas, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Cunit, ha lamentat al seu compte de Twitter aquesta decisió de Salut. «Si les dades sanitàries confirmaven que al Sector Alt Penedès-Garraf-Cunit li toca la fase 3 no és just que, perquè ens tornin a posar a la Regió Metropolitana de Barcelona, ens penalitzin amb una setmana més a la fase 2», ha apuntat.

Casañas ha recordat que des del territori sempre han defensat «la diferenciació per motius sanitaris, i perquè el Penedès no és metropolità, no és just el que fa Salut amb el Penedès per motius de 'mobilitat'». La proposta de la Generalitat encara no és definitiva, ja que el Govern s'ha deixat de marge uns dies per veure l'evolució de les zones metropolitanes abans de fer la petició definitiva a Sanitat.

"Canvi en la mobilitat al Garraf i Cunit amb l'entrada a la fase 2" "Alerten amb senyals a terra del perill de creuar la C-31 a Cunit"