Les mampares del pont de les Madrigueres, últim tràmit abans de la seva obertura

Les baranes de fusta horitzontals es posen per protegir la nidificació del corriol camanegre
Les mampares del pont de les Madrigueres ja s'estan posant. | BP Diari

 

El pont de les Madrigueres segueix tancat, però des de l'Ajuntament del Vendrell creuen que en pocs dies ja es podrà obrir al públic. Actualment ja s'ha començat a fer l'última actuació necessària per a la seva obertura, que és la de posar les mampares que han de servir per protegir l'àmbit de nidificació del corriol camanegre. Es tracta d'uns llistons de fusta horitzontals que van creixent a mesura que s'arriba a la part central del pont.

 

Els operaris que treballen al pont ja han posat els suports que han de permetre aguantar aquests llistons a la banda que dona al mar, i aquest dimarts ja estaven posant les fustes al pont. Aquest és l'últim tràmit necessari per obrir el pont, un cop ja s'ha fet el camí que travessa la zona de les Madrigueres, i que passa entre les llacunes i la mota de terra que hi ha a tocar de la carretera. El cost d'aquestes actuacions ha estat de 40.000 euros.

 

Un pont que es va començar a fer la tardor del 2015

Tot i que des del consistori s'havia volgut obrir el pont abans d'acabar l'any 2018, finalment hi ha hagut alguns retards més que faran que no s'obri fins al primer trimestre d'aquest 2019. L'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, es mostra convençut que la zona ja es podrà recórrer per la Setmana Santa, quan s'obre la temporada alta al municipi. Aquest ha de ser un atractiu més pels visitants i pels mateixos residents del Vendrell.

 

Durant els últims dies també s'ha hagut de refer la corda que delimita el camí que passa per les Madrigueres, després que el passat 25 de gener apareguessin tallats una trentena de trams, en un acte d'incivisme que el consistori va denunciar a la policia local. Les obres de construcció del pont que permet salvar la desembocadura de la riera de la Bisbal i enllaçar el passeig marítim de Sant Salvador i les Madrigueres van començar la tardor del 2015, però es van aturar poc després per un requeriment de la Generalitat després d'una demanda del Geven. El projecte es va haver de refer tenint en compte l'hàbitat del corriol camanegre.