El bus explicatiu del servei a demanda del Vendrell.

Més viatgers i menys quilòmetres recorreguts: els resultats del bus a demanda del Vendrell

Millorar la connexió amb Mas Borràs i Mas Astó, un dels assumptes pendents

El nou bus a demanda que l'Ajuntament del Vendrell va activar fa un mes —el PasBus— ja està donant els primers resultats positius, segons han explicat aquest dimarts des de la companyia Autocars del Penedès. Josep Sivill, gerent de l'empresa que presta el servei, ha assegurat que el primer mes de funcionament del nou servei es pot qualificar «ben bé com un èxit».

Servei més sostenible i eficient

Sivill ha explicat que han fet servir el PasBus un total de 491 viatgers, amb una mitjana d'uns 25 serveis cada dia. Això suposa «un increment de prop del 70% de viatgers si ho comparem amb la línia fixa que hi havia abans». El millor, però, és que aquest increment s'ha aconseguit alhora que s'ha reduït l'activitat del bus, ja que ara fa un 35% menys de quilòmetres i un 30% menys d'hores de servei.

«Abans teníem autobusos buits donant voltes pel municipi durant molts moments del dia, i ara sempre porten algú», remarca Sivill, que afegeix que el ciutadà es pot fer «un bus segons les seves necessitats». Tot plegat suposa un model de transport «molt més eficient i sostenible, ja que s'eliminen sorolls i contaminació», ha remarcat l'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez.

Millorar la connexió amb Mas Borràs i Mas Astó

En aquest primer mes, la majoria de peticions que s'han rebut han estat per desplaçaments relacionats amb el treball (49%), seguits dels que s'ha fet per anar al metge (24%), anar a comprar (13%) i els relacionats amb els estudis (11%). La parada més utilitzada és la de l'estació d'autobusos, seguida de la del carrer del Telègraf, als Masos de Coma-ruga, i la de l'Hospital del Vendrell.

Entre els aspectes a millorar hi ha la connexió amb els nuclis de Mas Borràs i Mas Astó. Els veïns d'aquestes urbanitzacions lamenten que la parada que tenen assignada els cau molt lluny. Des d'Autocars del Penedès han explicat que estan treballant per solucionar aquest problema —relacionat amb l'assegurança i el fet que el bus ha de passar per camins rurals— i esperen que en poc temps ja es puguin acostar més als dos nuclis.