Amèlia Guàrdia, al seu domicili de l'Arboç.

Mor l'Amèlia de l'Arboç, l'àvia més longeva de la província de Tarragona

Amèlia Guardià havia de complir el novembre 109 anys

L'arbocenca Amèlia Guardià ha mort aquest dilluns 26 d'octubre del 2020 a l'edat de 108 anys. Segons han informat des de l'Ajuntament de l'Arboç, era l'àvia més longeva de la província de Tarragona i del Penedès, i el pròxim 22 de novembre hauria complert 109 anys.

 

A la llista de les últimes municipals

Amèlia Guardià era una persona molt coneguda a l'Arboç i havia mantingut la seva vitalitat fins al final. No només exercia el seu dret a vot cada cop que hi havia eleccions, sinó que a les municipals del passat 2019 va tancar la llista del partit Canviem l'Arboç Acord Municipal (CLAM), on l'alcaldable va ser la seva néta, Montserrat Ventura.

Guardià remarcava sempre la importància de votar, després de molts anys en què aquest dret no s'havia pogut exercir. Ella, de fet, havia tingut l'honor de poder votar a les eleccions del 1936, els segons comicis espanyols on  les dones tenien reconegut el dret de sufragi.

Viure dues pandèmies

L'Amèlia també ha estat una de les poques persones que va viure la pandèmia de la grip espanyola del 1918 i la del coronavirus d'aquest 2020. En un article que TarragonaDigital va publicar el passat mes d'abril, en plena primera onada de la Covid-19, la seva néta remarcava que Guardià es trobava «bé de salut» i que fins i tot donava ànims als altres. La seva mort ha estat molt sentida al municipi i entitats com el Ball de Diables, o des del mateix Ajuntament, ja han donat el condol a la família.

Amèlia Guardià, homenatjada pel Ball de Diables.
Amèlia Guardià era una persona molt estimada a l'Arboç. | Eduard Kemperman


Comentaris