Remei Esteban.

Mor Remei Esteban, la primera regidora de la recuperada democràcia al Vendrell

També va ser cofundadora dels Dansaires del Penedès i promotora del Foment Sardanista

Remei Esteban i Nin ha mort la matinada d'aquest dijous 29 d'abril a l'edat de 93 anys, tal com ha informat l'Ajuntament del Vendrell. Esteban va ser la primera regidora de l'Ajuntament després de la dictadura, i va ocupar les carteres d'Urbanisme, Ensenyament i Cultura en el mandat 1979-1983, amb Martí Carnicer d'alcalde.

Precisament com a homenatge a aquesta tasca que va fer com a regidora pel PSC en el primer mandat democràtic, fa unes setmanes el ple va aprovar per unanimitat donar el seu nom a la nova sala de premsa del consistori. Aquest va ser un dels actes que es van fer amb motiu de l'últim 8-M.

Involucrada amb el món sardanista i l'ensenyament

A més de la seva tasca política, Esteban va destacar en el món sardanista, essent una de les cofundadores de la colla Dansaires del Penedès i promovent la creació del Foment Sardanista Vendrellenc. També va treballar com a mestra de català.

L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha donat el condol a la família d'Esteban i ha remarcat que va ser «una dona exemplar, una d'aquelles persones que donen solidesa als projectes col·lectius de ciutat». El Vendrell ha decretat un dia de dol oficial i les banderes del consistori onegen a mitja asta. 

Membres del PSC del Vendrell a finals dels 70.
Remei Esteban va ser regidora del PSC, tot i que era independent. | Arxiu Comarcal del Baix Penedès