GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Els Mossos intercepten dues tones d'haixix i marihuana en un camió al Vendrell

El van aturar a l'N-340 al Baix Penedès i hi van trobar droga per valor de més de 5 milions d'euros | El conductor, un home de nacionalitat portuguesa, va quedar detingut
Imatge de la droga, a l'aparcament de la comissaria de Camp Clar dels Mossos. | TarragonaDigital

 

Important operació policial aquest cap de setmana a l'N-340 a la zona del Baix Penedès. Segons pot avançar TarragonaDigital, els Mossos d'Esquadra van intervenir gairebé 2.000 quilos de droga en un camió que han interceptat en aquesta carretera i quan el vehicle circulava en sentit nord. El valor de la droga intervinguda, segons les primeres informacions, podria superar els 5 milions d'euros. Fonts de la lluita contra el narcotràfic han confirmat a aquest mitjà que es tracta d'una gran intervenció de droga i que amb les investigacions posteriors es pot aconseguir desarticular una banda important del tràfic a casa nostra.

 

Entre la droga que s'ha trobat hi ha bosses de marihuana envasada al buit, farcells d'haixix amb plaques d'aquesta droga i també plaques soltes, tal com es pot veure en aquesta imatge a la qual ha tingut accés TarragonaDigital de l'aparcament de la comissaria dels Mossos de Tarragona, on s'ha guardat la droga a l'espera de passar a disposició judicial. En total s'han intervingut 2.000 quilos de droga, la majoria d'haixix i uns 230 de marihuana envasada al buit.

 

Un detingut, de nacionalitat portuguesa

Durant l'operatiu, liderat per agents Divisió d'Investigació Criminal (DIC), es van detenir a una persona de nacionalitat portuguesa que era qui conduïa el camió quan els Mossos el van interceptar. La policia catalana tenia coneixement de la possibilitat que aquest gran camió que circulava per territori català portés droga a l'interior i se'l va aturar en un control de carretera per confirmar-ho i va ser quan els agents dels Mossos ho van confirmar. Segons ha pogut saber TarragonaDigital, el vehicle havia sortit del sud de l'Estat i avançava en direcció nord, tot i que no se sap encara quin era el seu destí.

 

Agents de la DIC s'han fet càrrec de la investigació, que segueix oberta i que està treballant per poder aclarir d'on havia sortit la droga i també cap a on anava. Ara mateix el jutge que porta les instruccions n'ha ordenat el secret. Els Mossos d'Esquadra de Tarragona no s'han fet càrrec de les investigacions i ha sigut la unitat de Barcelona qui n'ha assumit les diligències, ja que ja hi havia una línia de treball oberta. Els investigadors durant aquests dies han pogut avançar i esperen en poc temps poder acabar de conèixer tots els detalls d'aquest narcocamió interceptat amb més de 2.000 quilos de droga a l'N-340.

 

Els Mossos, tal com ha pogut saber TarragonaDigital, van portar el detingut a la comissaria del Vendrell però el camió va ser conduit fins a la comissaria regional de Tarragona, a Camp Clar, on amb l'ajuda de maquinària, van poder descarregar les dues tones de droga que els policies van intervenir. La droga ara està guardada a l'aparcament soterrat de la comissaria. 

 

Catalunya, terra de pas de drogues del sud al nord

Catalunya és un país de pas de drogues d'aquest tipus com l'haixix tot i que també cada cop més, és també una zona productora, sobretot, de la marihuana. La via terrestre és també la forma més habitual que tenen els narcos per transportar la droga i aconseguir entrar-la a Europa via França. Molts cops, i com sembla en aquest cas, amb la droga que arriba des del sud de la península.