Els Mossos descarten que les targetes trobades a Roda i Coma-ruga siguin marcadors pels lladres

El desembre hi va haver una onada de robatoris a Roda de Berà

Els Mossos d'Esquadra han descartat que les targetes que alguns veïns de Roda de Berà i Coma-ruga han trobat les últimes setmanes a l'exterior d'alguns habitatges  siguin marcadors que indiquen aquells domicilis que estan buits i que serien susceptibles de ser objecte de robatori. Veïns de Roda van donar a conèixer l'existència d'aquestes targetes, mig trencades i moltes d'elles d'un color blavós, en comptadors d'aigua o de l'electricitat situats a l'exterior de les cases. 

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

El fet que s'haguessin produït un bon grapat de robatoris al municipi va portar a sospitar que poguessin ser marques que avisessin d'aquelles cases que estaven buides.  Els últims dies, veïns dels Masos de Coma-ruga, al municipi del Vendrell, també han donat a conèixer, a través de les xarxes socials, que han trobat el mateix tipus de targetes en alguns comptadors de l'aigua. Des dels Mossos d'Esquadra, però, han apuntat a aquest mitjà que en els robatoris de Roda de Berà no es va trobar cap mena de marcadors dels que se solen usar per marcar habitatges buits o segones residències.

Acostumen a ser plàstics transparents o petits papers

De fet, des del cos de policia apunten que no té sentit que aquests marcadors siguin d'un color blavós, ja que l'objectiu que tenen els lladres és que no puguin ser identificats a simple vista. Per aquest motiu, els marcadors dels lladres acostumen a ser petits papers o plàstics transparents, i es col·loquen als laterals de les portes dels habitatges. Els Mossos han alertat diverses vegades a les xarxes sobre la necessitat de trucar a la policia en cas que es trobin aquests petits papers. 

Pel que fa als robatoris de Roda de Berà, Tarragona Digital  ha confirmat que no s'han produït més denúncies durant els últims sis dies, amb el qual l'onada de robatoris del mes de desembre podria anar a la baixa. Sí que s'han denunciat tres robatoris a un mateix carrer de Segur de Calafell aquesta última setmana, amb només dos dies de diferència. Els Mossos estan investigant si poden estar relacionats.