Imatge d'arxiu d'una patrulla dels Mossos d'Esquadra

Els Mossos continuen buscant el conductor fugat després d'atropellar d'una menor a la Bisbal del Penedès

La policia avisa que els ocupants també poden tenir responsabilitat penal si encobreixen el conductor

Els Mossos d'Esquadra informen que mantenen oberta la investigació per localitzar l'autor de l'atropellament d'una menor a la Bisbal del Penedès, el dissabte passat, 19 de desembre. La policia catalana ha informat aquest divendres, 25 de desembre, que els autors d'atropellaments tenen responsabilitat penal en cas de no confessar el fet.

Els fets van tenir lloc dissabte passat, 19 de desembre, quan un turisme, un Audi A3 segons els testimonis, va envestir una nena menor d'edat al punt quilomètric 3,1 de la T-240, la travessia de la Bisbal del Penedès. En cometre l'atropellament, el conductor va fugir del lloc dels fets sense socórrer la nena ferida. Tres ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) es van desplaçar fins al lloc dels fets i van atendre la víctima, que finalment va haver de ser traslladada d'urgència fins a l'Hospital Sant Joan de Déu d'Esplugues de Llobregat en estat greu

Els Mossos d'Esquadra apunten que des del dia de l'atropellament han pres declaració a diversos testimonis i s'està valorant tota la informació d'altres persones que puguin tenir coneixement d'algun detall. A més, simultàniament també s'està fent recerca d'imatges procedents de diverses càmeres de videovigilància, amb la qual cosa «s’està estrenyent el cercle cap al vehicle causant de l’atropellament».

L'autor de l'atropellament i els còmplices es poden enfrontar a fins a 4 o 3 anys de presó, respectivament

La policia catalana recorda que si un conductor fuig del lloc de l'accident en cas de persones ferides, està recollit en la darrera modificació de Codi Penal, amb penes que van des dels 6 mesos fins als 4 anys de presó, a més de la suspensió del permís de conduir entre 1 i 4 anys. Així mateix, el Codi Penal preveu que la persona que confessi els fets es pot acollir a un atenuant. D'altra banda, aquelles terceres persones o ocupants del vehicle que tinguin coneixement d'aquest fet delictiu, també tindran responsabilitat penal si acaben encobrint l’autor. En aquest cas, s’enfronten a penes que van dels 6 mesos als 3 anys de presó.