Imatge del dibuixant Lluís Juste de Nin al seu despatx

La mostra 'El Vendrell, l'època daurada' servirà d'homenatge per a Juste de Nin

El dibuixant i il·lustrador, parent d'Andreu Nin, va morir el passat 21 de maig

El dibuixant, il·lustrador i ninotaire Lluís Juste de Nin, parent del polític vendrellenc Andreu Nin, va morir el passat 21 de maig amb 74 anys per culpa d'un càncer. Juste de Nin col·laborava de forma molt activa en la preparació de l'exposició 'El Vendrell, l'època daurada', una mostra que s'està preparant al Palau Robert de Barcelona amb motiu de la Capital de la Cultura Catalana 2020.

Juste de Nin és conegut per la seva faceta de dibuixant, ninotaire i il·lustrador. Va donar vida al popular personatge de la Norma, en la que va ser la primera campanya de normalització lingüística de la Generalitat de Catalunya, anomenada 'El català, cosa de tots'. El 2016, va publicar la novel·la gràfica 'Andreu Nin, seguint les teves passes', on defensava el llegat de qui fou periodista, traductor i dirigent del POUM. La novel·la gràfica va ser presentada el 27 de maig del 2016 al Museu Deu del Vendrell.

Una exposició sobre l'època daurada del Vendrell

'El Vendrell, l'època daurada' és una exposició que organitzen la Direcció General de Difusió del Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda, i l’Ajuntament del Vendrell. En ella es vol recordar a figures destacades de la vila, com Pau Casals, Àngel Guimerà, Apel·les Fenosa o Andreu Nin. Juste de Nin treballava junt amb el vendrellenc Ernest Benito en la part de la mostra que està dedicada a Andreu Nin.

El dibuixant també havia col·laborat amb la Fundació Apel·les Fenosa en la recerca sobre la història del Portal del Pardo, i fins i tot va ajudar econòmicament a la restauració de la gàrgola que hi ha a la Torre Medieval de la casa, que havia estat propietat de la família Nin des del 1518.


Comentaris