Es multipliquen els conflictes familiars i ve√Įnals a Calafell pel confinament

També hi ha hagut intents d'agressió a agents de la policia o personal sanitari
La policia de Calafell s'ha multiplicat per atendre conflictes ve√Įnals i familiars. | Cedida
 

L'inici de la desescalada arriba en un moment en qu√® el confinament ja comen√ßa a passar factura a algunes persones pel fet d'haver d'estar tancats a casa. Des de l'Ajuntament de Calafell han explicat que la policia local s'ha hagut de multiplicar els √ļltims dies per atendre diversos conflictes familiars i ve√Įnals, aix√≠ com situacions relacionades amb persones que pateixen ¬ęproblemes psiqui√†trics¬Ľ.

¬ęMolts d'aquests problemes ja devien venir d'abans del confinament, per√≤ s'han agreujat per la tensi√≥¬Ľ de la situaci√≥ actual, explica el regidor de Seguretat Ciutadana, Artur Pe√Īa. El regidor assegura que les √ļltimes dues setmanes han augmentat notablement les actuacions policials relacionades amb la conviv√®ncia familiar i ve√Įnal, ¬ęsegurament perqu√® el confinament ja comen√ßava a pesar¬Ľ.

Tamb√© s'ha donat el cas de gent malalta que s'ha oblidat de prendre's la medicaci√≥ o que el confinament els ha produ√Įt atacs d'angoixa. Des del consistori recorden que hi ha recursos en l√≠nia que donen pautes per encarar psicol√≤gicament el confinament.

Amenaces i agressions a policies i sanitaris 

Tot i que molts d'aquests conflictes es poden resoldre amb la mediaci√≥, des del consistori tamb√© fan refer√®ncia a altres situacions m√©s complicades que ¬ęno es poden deixar passar¬Ľ. Aqu√≠ s'emmarquen les amenaces i agressions a forces de seguretat, les intimidacions a treballadors de farm√†cies i els intents d'agressi√≥ a personal d'ambul√†ncia. Tots s√≥n casos que s'han donat les √ļltimes setmanes.

"Vídeo: Una ànega i les cries entren a una casa de Calafell" "Molt emotiu: El gran gest de Marc Bartra amb l'Hospital del Vendrell"