Fan tasques de neteja del clavegueram a la Bisbal del Penedès

L'objectiu és eliminar elements que obstrueixen la xarxa
Aqualia està netejant el clavegueram de la Bisbal del Penedès. | Ajuntament de la Bisbal del Penedès

 

L'empresa d'aigües Aqualia, que gestiona aquest servei a la Bisbal del Penedès, ha començat els treballs de neteja de la xarxa de clavegueram del municipi, segons ha informat l'Ajuntament de la Bisbal. Aquestes tasques s'inclouen a la campanya que es fa cada any per eliminar la brutícia acumulada, com poden ser fulles o papers, que obstrueixen la xarxa i dificulten que es pugui recollir l'aigua en dies de pluja. 

 

Els treballs han començat a la zona de la Miralba, als carrers de Tulipa i del Lliri, al Papagai, als carrers del Rossinyol i de la Cigonya, i al Priorat de la Bisbal, a l'avinguda del Priorat i al carrer de Huelva. Per fer aquestes tasques se segueix un mètode manual, amb un camió que fa servir un sistema d'alta pressió d'aigua. La ruta està dissenyada pels operaris, tenint en compte aspectes com la situació dels pous de registre o els sentits de la circulació dels diferents carrers.

 

Evitar llençar residus que puguin obstruir la xarxa

Aqualia ha recordat que, a banda dels treballs de neteja preventiva que realitza l'empresa, els mateixos veïns poden ajudar al manteniment i bon funcionament de la xarxa, evitant llançar residus que la puguin obstruir i generar males olors al carrer. L'empresa també ha volgut remarcar la importància de no fer servir el vàter com a paperera, especialment pel que fa a les tovalloletes humides, que provoquen problemes importants al clavegueram i també en els processos biològics de depuració. 

 

També relacionat amb el servei d'aigües a la Bisbal del Penedès, Aqualia va haver de tallar aquest passat dilluns a la nit el subministrament al nucli de l'Esplai, ja que els nivells d'aigua en aquesta zona eren molt baixos i no es podia garantir un subministrament correcte. L'aigua va estar tallada de les onze de la nit fins a les set del matí de dimarts, temps durant el qual l'empresa d'aigües va omplir els dipòsits amb la finalitat de garantir el servei d'aigua en els pròxims dies.