GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El nou institut-escola del Vendrell es posa en marxa amb «il·lusió» i energies renovades

Un total de 6.000 alumnes de primària i secundària comencen el curs 2019-2020 aquest dijous
Inici del nou curs al nou institut-escola del Botafoc, al Vendrell. | BP Diari

 

Un total de 6.000 alumnes del Vendrell han començat el curs escolar 2019-2020 aquest dijous 12 de setembre, 4.000 d'ells a les set escoles d'educació primària, i els altres 2.000 als instituts d'educació secundària. Uns instituts que enguany ja seran cinc a la capital del Baix Penedès, amb l'estrena del nou institut-escola que substitueix l'antic col·legi Teresina Martorell, a la zona del Botafoc. La posada en marxa d'aquest centre, que aviat tindrà el seu nou nom, ha estat la novetat destacada del curs.

 

Dues línies de primer d'ESO al Botafoc

«Comencem amb tota la il·lusió i totes les ganes del món, amb els objectius clars de revertir la situació que tenia aquest centre», ha explicat l'alcalde de la ciutat, Kenneth Martínez. Quan parla de la situació es refereix a la «baixa demanda i a la percepció no massa positiva» que tenia l'escola, que aglutina un alt percentatge d'alumnes d'origen immigrant. Des de la comunitat educativa i el consistori feia temps que buscaven canvis, i al final el Departament d'Ensenyament va optar per reconvertir el centre en un institut-escola.

 

La directora del nou centre, Yolanda Vallvé, explica que moltes famílies han mostrat «curiositat» pel nou projecte, que ha estat en general ben rebut. El curs comença a l'institut amb només dues línies de primer d'ESO —un total de 40 alumnes— que són els que l'any passat van acabar la primària. «Tenim alumnes que segueixen de l'any passat, però també altres que han vingut nous per començar aquí la secundària, tant del Vendrell com de Santa Oliva», ha afegit Vallvé. El departament també ha augmentat la dotació de professorat pel nou institut, amb sis nous docents.

 

Esperant l'institut-escola de Coma-ruga 

Amb l'institut-escola del Botafoc en marxa, l'Ajuntament del Vendrell centrarà ara els esforços a aconseguir que el departament apliqui la mateixa fórmula amb una de les dues escoles de Coma-ruga, el Pla de Mar o els Secallets, per donar resposta així a la demanda de tenir estudis secundaris als nuclis de la platja. «El departament coneix la demanda de l'Ajuntament i està estudiant la proposta», ha reiterat Kenneth Martínez. La regidora d'Educació del Vendrell, Sílvia Vaquero, ha apuntat que, a més dels 6.000 alumnes de primària i secundària, el curs 2019-2020 també té 250 alumnes a les escoles bressol i 500 alumnes al batxillerat