Un parc urbà al Mas Mel, la proposta més votada dels pressupostos participatius de Calafell

En total s'aplicaran deu propostes, que han estat les més votades
Fer un parc urbà al Mas Mel ha estat la proposta més votada als pressupostos participatius de Calafell. | Ajuntament de Calafell
 

Ja es coneixen les propostes guanyadores dels pressupostos participatius de l'Ajuntament de Calafell. Després del període de votació que s'ha fet entre el 7 i el 20 d'octubre, un total de deu propostes han estat les més votades, i són les que el consistori incorporarà al pressupost de l'any 2020. Totes deu sumen els 500.000 euros que es posaven a decisió dels ciutadans, i que representen un 1% dels recursos ordinaris del consistori

La proposta més votada ha estat la creació d'un parc urbà al Mas Mel, entre els carrers de Terra de Dalt, Terral de Baix i de l'Est, que tindrà un cost de 170.000 euros. Ha rebut 112 vots. En segon lloc, 79 persones han apostat per fer millores a les instal·lacions de l'escola Santa Creu, per un import de 73.000 euros. En tercer lloc, també amb 79 vots, es faran accessos al mar per a les persones grans, una actuació que tindrà un cost de 10.000 euros .

 

Tres propostes descartades pel seu import

Altres actuacions que es duran a terme són posar més papereres al municipi, instal·lar pèrgoles al Parc de la Sínia, reparar el pàrquing provisional que hi ha al davant la policia local, o posar instal·lacions esportives a la platja del Port de Segur. Des de l'Ajuntament han puntualitzat que tres propostes que havien rebut un nombre rellevant de vots s'han acabat descartant perquè «la seva incorporació feia excedir el màxim de 500.000 euros». En aquest enllaç es poden consultar les deu propostes guanyadores.

L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha destacat l'elevat nombre de propostes i de votants que hi ha hagut en aquests pressupostos participatius, que són els tercers que convoca el consistori. Ferré ha recordat que les actuacions «no seran immediates perquè, a banda de fer els projectes, cal aconseguir el finançament i treure'ls a licitació pública». Amb tots els terminis legals, l'alcalde ha avisat que des de la decisió fins a l'inici de les obres «passa força temps», però ha afegit que el projecte «està compromès i aprovat».

"PSC i Cs tomben la moció de rebuig a la sentència del Suprem al Vendrell" "EN ALERTA PELS AIGUATS | Calafell posa sacs de terra per contenir l'aigua"